Linnan juhlat

Jarkko Valtee paljastaa, mitä Linnan jonossa oikeasti tapahtui: ”Jos haluatte päästä kättelemään presidenttiä, niin nyt on kiire”

Julkaistu:

linnan juhlat
Jarkko Valtee kertoo Radio Aallon Dynastia -ohjelmassa oman näkemyksensä siitä, miten presidenttiparin kättelyä edeltänyt jonotus sujui.
Paljettitakillaan ja valkoisilla tennareillaan Linnan juhlien pukukoodia venyttänyt radiojuontaja ja drag queen Jarkko Valtee asteli eilen illalla Presidentinlinnaan juuri ennen kuin tv-katsojat alkoivat ihmetellä kättelyn kummallisia välejä ja tiukkaa tahtia.
  • Katso Jarkko Valteen ja presidenttiparin kättelyhetki yllä olevalta videolta.
Valtee kertoi Radio Aallon Dynastian aamuisessa haastattelussa, miten kättelyä edeltäneet tapahtumat ensikertalaisen linnakävijän näkökulmasta etenivät.

– Ensinnäkin ulkona oli todella pitkä jono. Naureskelinkin siinä, että täällä jossain varmaan jaetaan ämpäreitä, koska suomalaiset eivät koskaan näin kiltisti muuten, Valtee kertoo radiossa juontajakollegoilleen Kimmo Vehviläiselle ja Hanna Kinnuselle.

Mies pääsi vihdoin turvatarkastuksen ja narikan kautta sisään Linnaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Narikan jälkeen kuuluu kommentti: Jos haluatte päästä kättelemään tasavallan presidenttiä, niin nyt on kiire. Sitten menemme puoliksi juoksujalkaa rappuset ylös ja olemmekin jo siinä ovella.


Valteen edellä meni laulajana ja lauluntekijänä tunnettu Mariska, johon Valteen oli jätettävä pieni hajurako muusikon iltapuvun pitkän laahuksen takia.

– Herra tasavallan presidentti kommentoi, samalla kun lähestyin häntä: No niin, tullaan sieltä nyt sitten reippaasti. hyvää itsenäisyyspäivää.

Huvittuneen Valteen mukaan häntä on hoputettu samalla tavalla viimeksi yläasteikäisenä. Valtee korostaa radiohaastattelussa, ettei halua millään tavalla kritisoida arvokasta juhlaa ja ymmärtää hyvin, ettei Presidentinlinnaa ole rakennettu Linnan juhlien kaltaisia pitoja varten.


Sen jälkeen, kun Valtee oli tervehtinyt presidenttiparia, kättelyvälit sen kun pitenivät punaisella matolla. Perinteisesti kättelyjono presidenttiparin luokse on ollut tiivis, ja vieraat ovat edenneet siinä kiiruhtamatta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Edellisvuosista poikkeava kättelytahti sai aikaan kiivaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Tasavallan presidentin kanslia ei ole vielä perjantaiaamuun mennessä antanut selitystä asiaan.
Kuuntele Radio Aallon haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt