Huomasitko, mitä tapahtui kesken kättelyn? Elina Kiikko selittää nyt erikoista välikohtausta

Elina Kiikko kertoo nyt IS:lle mitä Valtiosalin punaisella matolla tapahtui.

7.12.2018 1:40

Kansanedustaja Ilkka Kanervan ja hänen puolisonsa Elina Kiikon Linnan juhlat eivät sujuneet aivan ongelmitta. Heti parin käteltyä presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion, irtosi Kiikon arvokas käsikoru ja putosi Valtiosalin punaiselle matolle.

Yllä olevalla videolla nähdään, kun Kiikko saapuu kättelypaikalle. Tällöin koru oli vielä kädessä.

– Rannekoruni putosi heti kättelyn jälkeen ja jäi sinne lattialle, Kiikko kertasi kättelyssä sattunutta kommellusta.

Pari ilmoitti heti Valtiosalista poistuttuaan turvamiehille, että koru oli pudonnut lattialle.

– Sain sen takaisin myöhemmin ja tässä se nyt on, Kiikko sanoi samalla, kun Kanerva esitteli hopeista, piikeistä koostuvaa rannekorua.

– Siinä on tosi hankala lukko, enkä uskalla enää pitää sitä, ettei se katoa uudelleen.

Koru oli Kiikon mukaan Mert Otsamon kultasepänliike Tillanderille suunnittelema ja hyvin arvokas.

– Olisi ollut ehdottomasti suuri menetys, jos sitä ei olisi löytynyt enää. On hienoa, miten elegantisti ja fiksusti adjutantit ja turvamiehet hoitivat homman, Kanerva kiitteli.

Kiikko oli valinnut Linnaan kirkkaan vihreän iltapuvun, jonka hän oli hankkinut Lontoosta. Siihen kuului näyttävä viitta ja se paljasti Kiikon käsivarsissa komeilevat tatuoinnit.

Kiikko paljasti, että hänen tekstitatuointinsa ovat hepreaa ja englantia ja sisältävät lauseita Raamatusta. Lisäksi hänen ranteessaan komeilee hänen tyttärensä nimi ja syntymäaika.

– Nämä ovat minulle todella tärkeitä ja henkilökohtaisia. Toisessa tekstissä lukee, että minä olen rakkaani ja rakkaani on minun.

– Toisen olen ottanut puoli vuotta sitten ja siinä lukee englanniksi: ”Heittäkää kaikki murheet hänen päällensä, sillä hän pitää heistä huolen”.

Tatuoinnilla on Kiikolle erityinen merkitys, sillä hän sai sen lauseesta lohtua sairastuttuaan syöpään vuonna 2016.

– Se oli minulle todellinen voimalause. Halusin ikuistaa sen käteeni, vaikka Ilkka ei pidä tatuoinneista lainkaan.

Kanerva myönsi, että hän ei todella ole tatuointien ystävä.

– Nämä hänen tatuointinsa vielä menevät, mutta jos koko kroppaa aletaan täyttää, ei se ole minun juttuni, kansanedustaja totesi.

Pariskunta kertoi nauttineensa Linnan juhlista ja pyörähtäneensä tanssilattiallakin. Kanervaa ilahdutti suuresti Linnan uusittu booli, joka aiemmasta poiketen koostui 82-prosenttisesti luomuaineksista. Hänen mukaansa boolissa oli huomattavissa selkeä ero aiempaan, legendaariseen booliin verrattuna.

– Tämä on todella erilaista. Se on huomattavasti laadukkaampi maultaan kuin aikaisempi. Se oli liian äitelää ehdottomasti. En tiedä, vetääkö täällä kukaan sitä humaltumiseen saakka, mutta kyllä siitä vanhasta olisi varmasti tullut aivan hirvittävä krapula. Muutos on ollut ehdottoman hyvä.

Kanervan ja Kiikon ilta jatkui illallisella ystävien kanssa.

– Tänään juhlitaan pitkän kaavan mukaan, Kiikko hymyili.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?