Jaana Pelkonen on Linnan kuningatar 2018! Tyköistuva luomus on ranskalaisen taiturin käsialaa – ei edullisimmasta päästä - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Jaana Pelkonen on Linnan kuningatar 2018! Tyköistuva luomus on ranskalaisen taiturin käsialaa – ei edullisimmasta päästä

Kansa äänesti tänä vuonna Linnan juhlien kuningattareksi kansanedustaja Jaana Pelkosen.

7.12.2018 6:31 | Päivitetty 7.12.2018 7:23

Kun Linnan juhlien perinteinen kättelyjono päättyi ja kaikki illan upeat asukokonaisuudet oli nähty tv-ruuduissa kotisohvilla, pääsivät suomalaiset äänestämään suosikkiaan IS:n verkkosivuilla.

Äänestyksessä annettiin puoleen yöhön mennessä 69 769 ääntä. Voiton vei kirkkaasti poliitikko Jaana Pelkonen. Hän sai äänistä 22 prosenttia. Hopea- ja pronssisijoille päätyivät rouva Jenni Haukio (14 prosenttia äänistä) ja laulaja Anna Puu (12 prosenttia äänistä).

ISTV:n lähetyksen juontanut toimittaja Katri Utula tapasi Pelkosen Linnan juhlissa pian sen jälkeen, kun äänestystulos alkoi selvitä.

– Tämä veti täysin hiljaiseksi, Pelkonen saa sanottua.

Jaanan tyköistuva keltainen luomus herätti tv-katsojissa välitöntä ihastusta.

Kansanedustaja ei ollut kerta kaikkiaan saada sanaa suustaan tulosta miettiessään.

– Huomaatko, menin täysin mykäksi. Ja iho meni ihan kananlihalle, Jaana naurahti lopulta.

– Olen kyllä sitä mieltä, että Linnan kuningatar on itseoikeutetusti aina rouva Jenni Haukio. Me muut olemme sitten hovineitoja, hän lisäsi kuitenkin.

Millainen Pelkosen voitokas asukokonaisuus sitten oli?

Sirokokoinen kansanedustaja oli valinnut Linnaan ylleen ranskalaisen Roland Mouret’n suunnitteleman kirkkaankeltaisen luomuksen. Kyseisen suunnittelijan iltapuvut maksavat verkkokaupoissa noin 2 500–4 000 euroa.

Asukokonaisuuden kruunasivat suomalaisen Päivi Keski-Pompun suunnittelemat kultaiset Mirage-sarjan korvakorut ja rannekoru. Korut ovat käsityötä ja laatuaan uniikkeja.

Kansanedustajan korut ovat suomalaista käsityötä.

Pelkonen kertoo IS:lle, että hän osti puvun aikoinaan ystävänsä juhliin. Se on hänellä siis nyt toista kertaa päällä.

– Toivon, että voin käyttää tätä vielä useamman kerran. Minulla ei ylipäätään ole kovin paljoa vaatteita vaatekaapissa, sillä pidän mieluummin samoja vaatteita usein.

Hän on oppinut jo lapsena äidiltään, että vaatteissa kannattaa panostaa laatuun, ei määrään.

– Äiti opetti, että osta sellaisia vaatteita, jotka kestävät aikaa.

Pelkosen vaatefilosofia sopiikin Linnan juhlien tämän vuoden ympäristöteemaan osuvasti. Linnan juhlissa tänä vuonna teemana oli yhteinen ympäristömme. Monilla muillakin vierailla oli kierrätysmateriaaleista valmistettuja asuja tai kierrätettyjä asuja.

Jaana ja tämän puoliso Niko Aho tapasivat vuonna 2007 Linnan juhlissa.

Puolisonsa Niko Ahon kanssa Linnaan saapunut Pelkonen iloitsi siitä, että pääsi pitkästä aikaa kahdestaan miehensä kanssa nauttimaan yhteisestä ajasta. Pelkonen ja tämän puoliso tapasivat vuonna 2007 juuri Linnan juhlissa, kun Niko oli juhlissa kadettina ja tanssitti Jaanaa.

Pelkonen kiittää anoppiaan, joka lensi Rovaniemeltä asti lastenhoitoavuksi täksi illaksi.

– Mietin juuri, että emme ole mieheni kanssa monta kertaa olleet kaksin juhlimassa. Mielelläni pidän tyttäreni mukana, mutta välillä on kivaa olla ihan vaan kaksin.

Useamman vuoden Linna-kokemus näkyy ainakin siinä, että Pelkonen osaa nauttia juhlahumusta täysin rinnoin, eikä kuluta aikaa jännittämiseen.

– Kävimme tanssimassa jo useammankin kappaleen. En tajua, miten olen ehtinyt jo tanssilattialle ja herkkupöytäänkin!

Jaanalla ja tämän miehellä on 1,5-vuotias pieni tytär. –Mietin juuri, että emme ole mieheni kanssa monta kertaa olleet kaksin juhlimassa, Jaana iloitsi nyt.

Hänellä oli yksi vinkkikin Linnan tuoreemmille vierailijoille.

– Monet suuntaavat jatkoille ihan turhaan tosi aikaisin. Täällä Linnassa pidot vain paranevat, kun väki vähenee.

Julkisuudesta tuttujen naisten lisäksi Linnan juhlissa nähtiin toinen toistaan upeampia, entuudestaan suurelle osalle kansaa tuntemattomia kaunottaria. IS kysyi lukijoiltaan äänestyksen muodossa, kuka heistä oli puolestaan upeimmin pukeutunut.

Katso videolta Jaana Pelkosen haastattelu Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä 2018.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?