Linnan juhlat

Matti Ahde juhli Linnassa jo 47. kertaa – ”Voin olosuhteisiin nähden oikein hyvin”

Julkaistu:

Veteraanipoliitikko Matti Ahde juhli Linnassa pirteänä vakavasta sairaudestaan huolimatta.
Matti Ahde (sd), eduskunnan ex-puhemies ja moninkertainen ministeri, juhli tänä vuonna Linnassa peräti 47. kertaa. Ahde, 72 saapui juhlaan yhdessä puolisonsa Hilkka Ahteen kanssa.

– Kun täällä on sen 47 kertaa käynyt, menee tämä jo rutiinilla. Oikein mukava ilta ollut, Ahde nauroi juhlahumun keskellä.

Tänä vuonna Linnan juhliin osallistuminen oli Ahteelle aivan erityisen tärkeää, sillä hän ei ollut varma, pystyisikö sairautensa vuoksi saapumaan paikalle. Ahde sairastui toissa keväänä syöpään. Hän on saanut sairauteensa hoitoa, mutta välillä hänen kuntonsa on ollut hyvin huono.

– Olen tietenkin aivan erityisen iloinen siitä, että pääsin tulemaan. Voin tällä hetkellä olosuhteisiin nähden oikein hyvin. Tänään on hyvä päivä, iloinen Ahde kertoi IS:lle Linnassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän on oikein pirteä ja hyvinvoiva, kuten näkyy, puoliso Hilkka Ahde hymyili miehensä vierellä.

Hilkka kertoi olevansa apuna puolisolleen kaikessa, missä suinkin pystyy. Hän on ollut puolisonsa tukena vaikeina hetkinä ja huolehtinut siitä, että tällä on kaikki tarvittava tarjolla.

– Pääsin onneksi vuosi sitten eläkkeelle. Se on ollut suureksi avuksi ja pystyn nyt olemaan Matin apuna. On tärkeää huolehtia esimerkiksi ravinnosta, säännöllisestä ruokailusta ja pitää huolta siitä, että saa tarpeeksi proteiinia. Minä autan siinä.


Pari nautti Linnan juhlahumussa erityisesti siitä, että he saivat vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttavien kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ystäviä ja tuttavia pitäisi nähdä niin paljon useammin. Onneksi edes täällä näkee, Matti Ahde totesi.

Ahde pani merkille Linnassa sen, että sukupolvet ovat vaihtuneet juhlissa vuosikymmenien aikana niin, että tuttuja ei enää löydy juhlahumusta enää aivan yhtä paljon kuin ennen. Muuten Linnan juhlat ovat pysyneet hänen mukaansa hyvin samanalaisina jo vuosikymmeniä.

– On hämmästyttävää, että muutosta ei ole oikeastaan tapahtunut. Totta kai pieniä muutoksia on, esimerkiksi viinit ovat tulleet juomiksi, mutta juhla on pysynyt uskollisesti samanlaisena, hän pohti.

– Aikoinaan yksi huone oli aivan täynnä tupakansavua. Niin täynnä, ettei siitä päässyt edes läpi. Se muutos on ollut hyvä, Hilkka lisäsi.

Ahteet suunnittelivat jatkavansa iltaansa niin pitkään kuin jaksavat. Tanssiparketille he eivät kuitenkaan suunnanneet.

– Matin kunto antaisi varmasti myöten tanssille, mutta emme tanssi täällä koskaan, koska emme tykkää tanssia tungoksessa. Mieluummin vaikka omassa olohuoneessa, Hilkka nauroi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt