Jasper Pääkkösen Alexandra-rakas huomasi heti yhden eron Linnan loisteen ja Hollywood-glamourin välillä: ”Juhlassa on jotain todella hienoa”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

USA:sta Suomeen saapuneet Jasper Pääkkönen ja Alexandra Escat olivat Linnan juhlien kuvatuin pariskunta.
Yksi Linnan kirkkaimmista tähdistä oli Yhdysvalloissa uraa luonut näyttelijä Jasper Pääkkönen. Kamerat räpsyivät hurjaa vauhtia, kun Spike Leen Blackkklansman-elokuvaa tähdittänyt Pääkkönen asteli kättelemään presidentti Niinistöä yhdessä muotialalla työskentelevän puolisonsa Alexandra Escatin kanssa.

Pari edusti nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Suomessa ja jokainen Linnassa halusi heistä palan. He viihtyivät illan aikana yhdessä muun muassa näyttelijä Eero Milonoffin ja hänen puolisonsa Suvi Kontkasen sekä kansanedustaja Antero Vartian kanssa.

Pääkkönen ei kuitenkaan ehtinyt rupattelemaan kauaa paikallaan, sillä häntä vietiin illan aikana hurjaa vauhtia kaikkialle. Ihmisiä kiinnosti paitsi hänen uransa Yhdysvalloissa ja työnsä ympäristön hyväksi, myös espanjalais-filippiiniläinen puoliso.


Kultaiseen Mert Otsamon suunnittelemaan paljettipukuun pukeutunut Escat kertoi IS:lle, ettei hän ollut Suomessa suinkaan ensimmäistä kertaa. Mallina työskennellyt kaunotar kehui Suomea vuolaasti, ja kertoi nauttivansa erityisesti luonnosta.

– Täällä on todella kaunista ja tämä on hyvin viehättävä maa. Viihdyn täällä hyvin, Escat sanoi IS:lle.
Escat hämmästeli saamaansa huomiota, sillä koki olevansa juhlissa vain Pääkkösen seuralaisena. Hän kertoi arvostavansa sitä, että pääsi osallistumaan Suomen itsenäisyyspäivän viettoon.

– Ilta on ollut todella upea. On kunnia, että Jasper on kutsuttu juhlaan ja minä sain tulla hänen kanssaan. On upeaa tavata ihmisiä, nähdä heidän kauniit pukunsa ja olla osa sitä, mitä nämä juhlat edustavat.


Kerran aiemmin Linnassa ollut Pääkkönen oli antanut puolisolleen vinkkejä ennen juhlaa.

– Jasper kertoi minulle juhlista ja niiden luonteesta etukäteen. Tiesin siis, millainen tilaisuus tämä on.

Escat on tottunut osallistumaan maailmalla suuriin gaaloihin ja punaiset matot ovat tulleet hänelle tutuksi. Hänen mukaansa Linnan juhlissa oli kuitenkin jotain hyvin erityistä.

– Tämä on paljon virallisempaa, sillä tapaat presidentin ja muita arvovaltaisia ihmisiä. Täällä on tarkka etiketti ja kaikki käyttäytyvät paljon virallisemmin. Juhlassa on jotain todella hienoa.

 

Jasper on upea ja inspiroiva ihminen ja hänen kanssaan on hyvä olla.

Escat oli huomannut myös yhden olennaisen eron punaisten mattojen muotiluomusten ja Linnan pukuloiston välillä.

– On hyvin tarkkaa, miten voit pukeutua ja miten et. Pukukoodi on paljon tiukempi kuin tapahtumissa, joissa olen yleensä ollut.

Pääkkönen ja Escat eivät halunneet paljastaa yksityiskohtia parisuhteestaan, mutta Escat kehui kumppaniaan vuolaasti.

– Jasper on upea ja inspiroiva ihminen ja hänen kanssaan on hyvä olla, hän sanoi hymyillen.

Tv-kuvissa nähtiin, kun Pääkkönen kuiskasi rakkaalleen jotain juuri ennen presidenttiparin kättelyä.

– Häntä ei jännittänyt yhtään. Minä vain totesin, että tämä on se hetki, kun olemme suorassa lähetyksessä. Ihan kuriositeettina, Jasper Pääkkönen kertoi IS:n haastattelussa.


Pääkkönen kertoi myös smokistaan, jossa saapui Linnan juhliin.

Suurelle yleisölle Pääkkönen on ensisijaisesti näyttelijä, mutta hän on kertonut identifioivansa itsensä ensisijaisesti perhokalastajaksi.

Pääkkönen on harrastuksensa siivittämänä kiinnostunut ympäristöasioista – etenkin kaloihin ja vesistöihin liittyvistä.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristömme.

– Pyrin puhumaan minulle tärkeistä asioista. Niistä, joihin koen pystyväni jotenkin vaikuttamaan.

Pääkkönen huomautti, että hän on puhunut julkisuudessa erityisesti uhanalaisista kalakannoista sekä vesistöistä.

– Valtaosa meidän vesistöistä on tuhottu. Metsäojituksia varten perattuja pieniä puroja ja jokia joudutaan useimmiten kunnostamaan vapaaehtoisvoimin ja yksityisten rahoitusten turvin sen sijaan, että tuhon aiheuttaja korvaisi sen.
Pääkkönen painotti yritysvastuunkantoa.

– Syyttävä sormi osoittaa ensisijaisesti vesivoimayhtiöihin, jotka ovat vuosikymmenten ajan pakoilleet vastuuta.

Pääkkönen sanoi kokevansa, että hänellä on suoranainen velvollisuus puhua asioista, joilla ”on jonkinlaista merkitystä”.

– Olisi vähän typerää käyttää kaikki töiden kautta tuleva mediahuomio turhanpäiväisistä ja tyhjänpäiväisistä asioista puhumiseen, kun voi puhua jostain, joka toivottavasti muuttaa maailmaa edes piirun verran.

Presidenttiparin kättelyn jälkeen Pääkkönen ei ollut vielä varma, aikooko pariskunta mennä tanssimaan.

– Jää nähtäväksi, pääsemmekö ryysiksen läpi tanssilattialle asti, Pääkkönen totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt