Muotiasiantuntijat listasivat viisi Linnan erikoisinta asua: leijona-takki ja sanomalehtipuku eivät taatusti jääneet huomaamatta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Muotiasiantuntijat listasivat viisi Linnan erikoisinta asua: leijona-takki ja sanomalehtipuku eivät taatusti jääneet huomaamatta

Julkaistu: 6.12.2018 23:17

IS:n muotiasiantuntijat Juri Silvennoinen ja Mirva Saukkola valitsivat Linnan yllättäjät.

Linnan juhlissa nähtiin tänäkin vuonna upeaa pukuloistoa. Juhlien teemana oli ympäristö ja kierrätys, joka näkyi myös rouva Jenni Haukion asussa. Rouva Haukion pukuon tehty koivusta valmistetusta Ioncell-kankaasta. Sen ovat suunnitelleet Aalto-yliopistossa muoti- ja vaatetussuunnittelua opiskeleva Emma Saarnio ja tekstiilisuunnittelun opintoihin keskittynyt Helmi Liikanen.

Linnassa vieraiden yllä nähtiin monia yllättäviä yksityiskohtia, jotka eivät taatusti jääneet huomaamatta juhlahumua kotisohvilta seuranneilta suomalaisilta.

Ilta-Sanomien muotiasiantuntijat Juri Silvennoinen ja Mirva Saukkola nostivat viisi vierasta ylitse muiden juhlatyylin erikoisuudellaan ja yllätyksellisyydellään.

Jarkko Valtee

Jarkko Valtee säväytti kimmeltävässä takissa.

– Komea herra, mutta asu sopisi paremmin esimerkiksi musiikkigaalaan, Silvennoinen ja Saukkola sanovat.

Susanna Koski

Kansanedustaja Susanna Koski.

Suanna Kosken asun katseenvangitsija oli näyttävä pääkoru.

– Asu on kaunis ja suorastaan Hollywood-henkinen, mutta vehnäkoriste vei sen enemmän näyttämöpukujen suuntaan.

Ronja Rajala

Lumilautatähti Matti Suur-Hamarin avopuoliso Ronja Rajala asteli Linnaan simppelin elegantissa, tummansinisessä iltapuvussa.

– Tatuoinnit ja kaulakoru toistivat samoja teemoja hauskasti.

Anna Björkroos

Nya Åland -lehden päätoimittajan Anna Björkroosin asussa yhdistyvät sanomalehti ja satiini.

– Sanomalehtipuku nosti kierrätysteemaa esille, mutta onko se monta kertaa käyttöä kestävä asu, jota ekologiselta valinnalta voisi odottaa.

Antonio Teca

– Nuori ja tyylikäs mies, joka kuitenkin rikkoi monella tavalla etikettiä: smokkikoodiin sopiva pikkutakki ja rannekello.

19-vuotias Antonio Teca kertoi IS:lle valinneensa asuunsa teeman, joka kuvastaa sekä suomalaisuutta että afrikkalaisuutta.

Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtajan Antonio Tecan puvun selkää koristi komea leijona. Kuvassa myös kansanedustaja Jani Toivola.

Muita Linnan yllättäjiä

Muita illan erikoisimpia asuja olivat muun muassa Satokausikalenterin perustajiin kuuluvan Laura Karjulan asu.

– Tilanne oli hirveän herkullinen meille, kun mietimme etukäteen, miten juhliin pukeutua, Karjula kertoi.

– Halusimme samalla kiinnittää huomiota myös ihmisten ruokahävikkiin, Karjula sanoi.

Puku on värjätty punakaalilla, se on valmistettu käsin kasvivärjätystä silkistä ja se on 100% kierrätysmateriaalia. Sen ovat valmistaneet Outi Les Pyy ja Paula Malleus.

Laura Karjulan puku on käsinvärjätty punakaalilla.

Suunnittelija Sanna Kantola ja hänen puolisonsa muotoilija Bruno Beaugrand saapuivat Linnaan musta-valkoisessa teemassa. Taiteilijaparin pukeutumisessa huomio kiinnittyi Bruno Beaugrandin kaulalla olleeseen mustaan puuhkaan.

Suunnittelija Sanna Kantola ja muotoilija Bruno Beaugrand.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?