19-vuotias nuorisopoliitikko sai ainutlaatuisen idean Linnan-pukuunsa – näky pisti somekansan kuhisemaan - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

19-vuotias nuorisopoliitikko sai ainutlaatuisen idean Linnan-pukuunsa – näky pisti somekansan kuhisemaan

Julkaistu: 6.12.2018 23:12

19-vuotias Antonio Teca valitsi asuunsa teeman, joka kuvastaa sekä suomalaisuutta että afrikkalaisuutta.

Vaasalainen nuorisopoliitikko Antonio Teca, 19 vuotta, kiinnitti kansan huomion edustamisellaan Linnan juhlissa. Useat katsojat huomasivat kotisohvilla, että Tecan puvuntakin selkämykseen on ommeltu valtava leijonanpää.

Myöhemmin Teca pisti tanssilattialla kunnolla koreaksi.

Tecan esiintyminen herätti illan aikana keskustelua sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa. Osa kommentoijista pohti, oliko kyse rasismista, kun jotkut juontajat ihmettelivät, viittaako leijonakuvio viidakkoon.

”Minusta näkee, etten ole ihan alkujaan täältä”

Nuori mies kertoi ISTV:n haastattelussa Linnassa, mistä sai idean mielenkiintoiseen leijonakuvioon. Samalla hän esitteli asunsa kameralle.

– Tämä leijona tuli siitä, että olen aina asunut täällä Suomessa, mutta minusta näkee, etten ole ihan alkujaan täältä kotoisin.

– Tämä kuvastaa alkujuuriani Afrikasta ja myös Suomea, meidän lipussahan on leijona. Se leijona edustaa siis minua hyvin, Teca selitti.

Poliitikko Jani Toivola ja Teca kertoivat ISTV:n lähetyksessä, että he tutustuivat illan aikana Linnassa. Juontaja kyseli Toivolalta, onko hän antanut Tecalle hyviä vinkkejä poliittiselle uralle.

– Jani muistutti, että on aina olemassa kaksi versiota sinusta: Se joka näkyy politiikassa ja se, jonka perheesi ja läheisesi tuntevat, Teca vastasi.

Linnan juhlissa on tänä vuonna ilmastoteema. Presidentin kanslia on kertonut ennen juhlia ympäristöohjelmastaan, jonka tavoitteena on pienentää kanslian hiilijalanjälkeä vähintään kahdella kolmasosalla helmikuuhun 2024 mennessä.

Teca sanoi haastattelussa, että monet nuoret haluavat elää ympäristöystävällisesti.

– Nuoriso haluaa vaikuttaa ilmastoasioihin. Sen näkee siinä, miten monet nuoret käyttävät kirpputoreja ja syövät paremmin. Kyllä nuoria se tilanne huolestuttaa, hän sanoi.

”Ajatellaan positiivisesti”

Toivola totesi, että he edustavat Linnan juhlissa tummaihoisten vähemmistöä.

– Minusta on tärkeää, että nämä juhlat olisivat yhä moninaisemmat. Nämä juhlat ovat edelleen varsin yhden väriset, hän huomauttaa.

Teca toteaa, että kansaa voitaisiin saada moninaisemmaksi avoimuudella.

– Ajatellaan positiivisesti ja vastaanotetaan uutta. Tutustutaan muihin kulttuureihin ja uskalletaan. Näytetään niille, ketkä tulevat tänne, että hei, tämä on Suomi ja tämä on hyvä mesta, Teca tiivistää.

  • Katso haastattelu kokonaan yllä olevalta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?