Linnan juhlat

Presidenttiparit kokoontuivat yhteiskuvaan – Martti ja Eeva Ahtisaari joutuivat jättämään Linnan juhlat välistä

Julkaistu:

Presidentit ja presidenttien puolisot asettuivat perinteiseen yhteiskuvaan Linnan juhlissa.
Linnan juhlien kättelyt päättyivät ennen kello yhdeksää perinteisesti, kun aiemmat presidentit ja heidän puolisonsa saapuivat viimeisenä kättelemään presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota.

Tämän jälkeen presidentit Sauli Niinistö ja Tarja Halonen sekä Niinistön puoliso Jenni Haukio ja Halosen puoliso Pentti Arajärvi, asettuivat perinteiseen yhteiskuvaan muiden vieraiden seuratessa tilannetta salin reunamilla.

Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari ilmoittivat tiistaina, etteivät he osallistu tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Presidentti Ahtisaari joutui syksyn aikana selkäleikkaukseen, josta toipuminen on vielä kesken.

Ahtisaaret jättivät väliin sekä ekumeenisen juhlajumalanpalveluksen että tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion juhlavastaanoton.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ahtisaaren perustamaa konfliktinratkaisujärjestö CMI:tä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla edustavat hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb ja toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

Myöskään rouva Tellervo Koivisto saapui ei saapunut tänä vuonna Linnaan. Rouva Koivisto nähtiin Linnan juhlissa viime vuonna viiden vuoden tauon jälkeen.

Vuonna 2012 Linnassa nähtiin historiallisesti neljä presidenttiparia, kun presidentti Mauno Koivisto ja rouva Tellervo Koivisto saapuivat itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Ennen tätä Linnassa on nähty samaan aikaan neljä presidenttiä vuonna 1938.