Jaana Pelkonen saapui Linnaan kierrätyspuvussa – keltainen juhla-asu korosti rusketusta: ”Upea”

Julkaistu:

Linnan juhlat
Kansanedustaja Jaana Pelkonen toi Linnaan puolisonsa Niko Ahon.
Kansanedustaja Jaana Pelkonen osallistui Linnan juhliin ensi kertaa vuonna 2007, kun hän juonsi Helsingissä järjestetyt euroviisut yhdessä Mikko Leppilammen kanssa. Sittemmin Pelkonen on päässyt Linnaan useita kertoja, ja ollut aina yksi illan mielenkiintoisimmista pukeutujista.

Tänä vuonna Pelkonen asteli Linnaan kirkkaankeltaisessa kierrätyspuvussa puolisonsa Niko Ahon käsipuolessa. Pelkosen puvun kruunasivat näyttävät kultaiset korvakorut.

Pelkonen kertoi jo etukäteen IS:lle, ettei ole aiemmin käyttänyt asua julkisuudessa, mutta se on ollut hänen käytössään toisaalla.


Pelkosen tyylitaju keräsi jälleen kehuja myös muotiasiantuntijoilta.

– Upea, hänen rusketuksensa kestää vaativan värin. Korujen keskittäminen korviin oli hyvä ratkaisu. Yksi katseenvangitsija riittää, Mirva Saukkola kehuu.

Pelkonen kertoi IS:lle tänä vuonna odottavansa Linnan pukuloistosta etenkin rouva Jenni Haukion asua, jonka kangas on tehty suomalaisesta koivusta.

– On kunnioitettavaa, että presidenttipari omalla esimerkillään ottaa kantaa suuriin huolenaiheisiin, joita ihmisillä on. Sellaisia ovat esimerkiksi ilmastonmuutos ja luonto, Pelkonen kiitteli.


Pelkonen on nähty Linnassa viime vuosina yhdessä puolisonsa Niko Ahon kanssa. Itsenäisyyspäivän vastaanotto on parille hyvin erityinen paikka, sillä heidän ensikohtaamisensa tapahtui Pelkosen saapuessa yksin ensimmäisiin Linnan juhliinsa. Pelkonen seurusteli tuolloin, muttei halunnut tuoda puolisoaan julkisuuteen.

Pelkonen kohtasi Linnan juhlahumussa kadettina siellä työtehtävissä olleen Ahon. Tuolloin suhdetta ei vielä syntynyt, mutta kaksikko tapasi sattumalta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Pelkonen oli sinkku ja rakastui toisiinsa.


Linnan pukuvalinnoissaan Pelkonen on luottanut yleensä suomalaissuunnittelijoihin ja kierrätykseen. Hän on muun muassa käyttänyt Linnassa aiemmin pukua, joka päällä hän juonsi euroviisut.

Kansanedustajan mukaan laahukselliset puvut ovat aiheuttaneet hankaluuksia ja lähes aina puvulle on tallottu.

– Kerran puoliso astui laahuksen päälle ja sai siitä kyllä välittömästi palautetta. Aina on puku kyllä hyvin tallottu, jos siinä on pikkuisenkaan helmaa. Sen tietää, että sellainen puku ei ehjänä tai ainakaan puhtaana Linnasta kotiin lähde, hän kertoi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt