Huomasitko tämän yksityiskohdan? Krista Pärmäkosken juhlapuvussa salamyhkäinen viittaus olympiamitaleihin

rac

Julkaistu:

linnan juhlat
Huippuhiihtäjä Krista Pärmäkoski asteli Linnaan uniikissa juhlapuvussa, jota koristivat erityiset yksityiskohdat.
Huippuhiihtäjä ja olympiamitalisti Krista Pärmäkoski, 27, juhlii Linnassa yhdessä puolisonsa Tommi Pärmäkosken, 35, kanssa. Hiihtäjä saapui kättelemään presidentti Sauli Niinistöä upeassa Hálo-merkin iltapuvussa, jonka on suunnittelut Jukka Puljujärvi.

Pärmäkosken asussa pääroolissa on ainutlaatuinen Ranskassa kudottu jakardi, eli erityisellä tekniikalla kankaaseen kudotut suurikokoiset kuviot. Pärmäkosken jakardissa esiintyvät Pärmäkosken Pyenongchangin Olympialaisissa saavuttamat pronssi- ja hopeamitalit.

Puljujärven suunnitteleman jakardin hopean ja pronssin väristen metallihippujen muoto on tullut luonnosta löytyvistä kultakimpaleista.


– Kaunis asu, mutta ei spektaakkeli. Halo on tehnyt klassisen asun, muotiasiantuntija Mirva Saukkola arvioi.

– Kaunis väriltään ja materiaaliltaan, muotiasiantuntija Juri Silvennoinen kehaisee.

Pärmäkosken Tommi-puoliso tunnetaan urheiluvalmentajana. Hän toimi muun muassa F1-kuski Sebastian Vettelin kuntovalmentajana vuosina 2008–2011. Nykyään Tommin työt keskittyvät pääosin Suomeen.

Pariskunta tapasi aikoinaan yhteisten tuttujen kautta meni naimisiin vuonna 2014.

Krista Pärmäkoski saapui Linnaan keskeltä maailmancupin kiireitä. Viime viikonloppuna hän kisasi Lillehammerissa ja tulevana Beitostölenissa.

Pärmäkoski on ollut yksi Suomen maastohiihdon kirkkaimmista tähdistä viime vuosina. Hän loisti Pyeongchangin olympialaisissa viime talvena ja nappasi kisoista yhteensä kolme mitalia: kaksi pronssia ja yhden hopean.


Pärmäkoski sai kutsun Linnaan myös viime vuonna, mutta jätti juhlat väliin pitkän pohdinnan päätteeksi. Hiihtäjä halusi tuolloin keskittyä urheilusuorituksiinsa juhlien sijaan.

– Pohdin sitä pitkään, mutta mietin, että jos olen tehnyt koko kesän hyvin asioita, en viitsi pilata yhtä viikkoa sen takia, hän sanoi IS:lle viime vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt