Tällainen on rouva Jenni Haukion vitivalkoinen puku – kangas valmistettu koivusta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Tällainen on rouva Jenni Haukion vitivalkoinen puku – kangas valmistettu koivusta

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Julkaistu: 6.12.2018 18:40

Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien iltapuku paljastettiin vihdoin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukion puku on vuosittain Linnan juhlien tarkimmin varjeltuja salaisuuksia. Perinteisesti puvusta paljastetaan jonkin verran tietoja jo etukäteen, mutta varsinainen luomus nähdään vasta juuri ennen ensimmäisen kättelyn alkua.

Haukion puku paljastettiin lopulta torstaina juuri ennen itsenäisyyspäivän vastaanoton alkua.

Puvun ovat suunnitelleet Aalto-yliopistossa muoti- ja vaatetussuunnittelua opiskeleva Emma Saarnio ja tekstiilisuunnittelun opintoihin keskittynyt Helmi Liikanen. Linnan juhlien ympäristöteemaan sopivaa puku kunnioittaa luontoa ainutlaatuisella materiaalilla ja minimalistisella linjalla. Puvun materiaalina on 100-prosenttisesta koivusta tehty Ioncell-kangas.

Rouva Jenni Haukion puvun kangas on valmistettu koivusta.

Aalto-yliopiston tiedotteen mukaan puvun konseptin lähtökohtana oli Suomen itsenäisyyden toinen vuosisata ja aiempaa ympäristötietoisempi ajattelutapa.

– Halusin suunnitella asun, joka korostaa kantajansa persoonaa ja samalla viestii materiaalin alkuperästä, Emma Saarnio kertoi Aalto-yliopiston tiedotteessa.

–  Puvun muodossa pyrin yhdistämään suomalaisen perinteen ja futurismin. Inspiraationa toimivat myös vahvat suomalaiset naiset, joita halusin kuvastaa mekon minimalistisella ilmeellä sekä konstailemattomalla muodolla. Puku edustaa lupausta puhtaammasta ja selkeämmästä tulevaisuudesta, hän jatkoi.

Ilta-Sanomien muotiasiantuntijat Juri Silvennoinen ja Mirva Saukkola pitävät pukua onnistuneena valintana. Myös rouva Haukion meikki saa asiantuntijoilta kiitosta.

– Kaunis kokonaisuutena. Onnistunut valinta. Myös heleän kaunis meikki, Silvennoinen kehuu.

– Hillityn maltillinen, vastaa hyvin hänen makuaan, Saukkola sanoo.

Liikanen puolestaan kuvaili tiedotteessa tahtoneensa tuoda Ioncell-materiaalin esille elegantisti ja juhlavasti. Puvun kangas tehtiin osana tutkimusta alusta asti käsin.

Iltapukua täydentävät nuoren korusuunnittelijan Ildar Wafinin uniikkikorut.

Jenni Haukio emännöi tänä itsenäisyyspäivänä Linnan juhlia seitsemättä kertaa. Kuudesti juhlia on vietetty Presidentin linnassa ja kerran, vuonna 2012 Tampere-talolla. Lisäksi Haukio on edustanut Linnassa kolme kertaa ennen kuin Niinistöstä tuli presidentti.

Haukion yllä on nähty vuosien varrella useita Sari Nordströmin suunnittelemia pukuja, yksi Ivana Helsinki -vaatemerkkiä luotsaavan Paola Suhosen iltapuku sekä Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon saaneen Heidi Karjalaisen toteuttama luomus.

Haukion iltapukujen värimaailma on ollut hyvin vaihteleva – hän on pukeutunut hennon vaaleansiniseen, fuksianpunaiseen ja smaragdinvihreään sekä myös mustaan ja ruskeaan.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?