Linnan juhlat

IS seurasi hetki hetkeltä Linnan juhlia: Lue kaikki juhlavastaanoton tapahtumista

Julkaistu: , Päivitetty:

IS seurasi Presidentin­linnan juhlahumua hetki hetkeltä. ISTV näytti suorassa lähetyksessä juhlavastaanoton tapahtumat.
Presidentinlinnassa juhlittiin torstaina 6.12.2018 Suomen itsenäisyyspäivää ja IS seurasi juhlahumua hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

ISTV:n suora lähetys Linnan edustalta alkoi kello 18, kun ensimmäiset vieraat saapuivat tasavallan presidentin Sauli Niinistön juhlavastaanotolle. Lähetyksen juonsivat toimittajat Lauri Silvander ja Antti Virolainen.

Kello 19 suora lähetys siirtyi Linnan sisätiloihin, joissa IS:n toimittaja Katri Utula haastatteli illan mielenkiintoisimmat vieraat.

Päätapahtumat

Linnan juhlat päättyneet

Ilta-Sanomien Linnan juhlien hetki hetkeltä -seuranta päättyy tältä illalta. Kaikki artikkelit Linnan juhlista löytyvät täältä.

Danny esittää sikermän hiteistään Linnan juhlien virallisilla jatkoilla Hotelli Kämpissä.

Suomen Robinsonin aikoinaan voittanut Marjaana Valkeinen juhli puolisonsa Kasvu Openin Uljas Valkeisen kanssa Suomen itsenäisyyttä Presidentinlinnassa. Kasvu Open palkittiin presidentin myöntämällä Kansainvälistymispalkinnolla marraskuussa. Valkeinen oli täydentänyt asuaan seeprasta tehdyllä laukulla. Valkeinen on Aamulehdelle kertonut ampuneensa itse seepran. Lue lisää täältä.

Kalevauvan kappale Linnan juhlien twiiteistä sai Twitter-kansan hyväksynnän. Moni hehkuttaa illan aikana lähetetyistä twiiteistä koostettua kappaletta.

- Huikee kalevauva!

- Kalevauvan improbiisi BEST

- Osui ja upposi!

Kalevauvan jälkeen Sanni nousi lavalle.

Laulaja Jenni Vartiainen esiintyi tänään ensimmäistä kertaa Linnan jatkoilta

- Aivan ihanalta, Vartiainen kuvaili Ylellä, miltä tuntuu parin esityksen jälkeen.

Tasavallan presidentin kanslia on julkaissut videoita juhlavastaanotolta. Twitterissä julkaistuissa videoissa kuullaan tiedustelu- ja hävittäjälentäjä Mauri Maunulan laulu presidenttiparille ja Philomela-kuolron ja Ylioppilaskunnan laulajien esitys.

Ilta-Sanomien haastattelemat muotiasiantuntijat listasivat Linnan juhlien erikoisimmat asut. Näihin kuuluu muun muassa Antonio Tecan etikettiä rikkonut asu, Jarkko Valteen kimmeltävä Takki ja Susanna Kosken kultainen juhlatyyli, jonka täydensi vehnäkoriste. Lue koko listaus täältä.

19-vuotiaan nuorisopoliitikn Antonio Tecan näyttävä puvuntakki herätti mylläkän somessa. Takin selkämykseen oli ommeltu valtava leijonanpää, joka Tecan mukaan kuvasti sekä suomalaisuutta että afrikkalaisuutta. Voit katsoa Tecan koko haastattelun täältä.

Kansanedustaja Mikko Alatalo on saapunut virallisille jatkoille. Hän istuu viimeistä kauttaan, sillä hän ei aio ensi vaaleissa asettua ehdolle. Alatalo aikoo jatkaa kuitenkin uraansa musiikin parissa.

- Ehkä vähän kirjoitan myös kirjaa näistä vuosista, Alatalo kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan Ylellä.

Linnan juhlat päättyneet

Ilta-Sanomien Kämpissä olevien toimittajien mukaan jatkoilla on toistaiseksi hiljaista. Juhlavastaanotto Linnassa on päättynyt kello 23.00.

Katso Linnan juhlien hauskimmat hetket, yksityiskohdat ja poseeraukset täältä.

Ilta-Sanomien toimittaja Tommi Koivunen ja Wilma Ruohisto ovat parhaillaan Hotel Kämpin jatkoilla, jonne on nyt alkanut valua Linnan juhlien vieraita. Kämpin jatkot ovat "viralliset" Linnan juhlien jatkot. Monilla juhlavierailla voi kuitenkin olla omia jatkoja. Esimerkiksi aikaisempina vuosina suuret tähdet kuten F1-kuljettaja Kimi Räikkönen ja jääkiekkoilijalegenda Teemu Selänne eivät ole osallistuneet Kämpin virallisille jatkoilla.

Neljä Ruusua -yhtyeen Ilkka Alanko ja Kode Koistinen ja kitaristi Petteri Sariolla esiintyvät Hotel Kämpissä.

Kalevauva.fi:n esityksen jälkeen seuraavana on vuorossa Sanni.

Joka vuosi Linnan juhliin osallistuu lukuisia henkilöitä, jotka eivät ole julkisuudesta tuttuja. Silti he pistävät silmään upealla tyylillä, joka jää mieleen. Katso kuvagalleria Linnan "tuntemattomista" kaunottarista täältä.

Jenni Vartiainen tulkitsee uuden kappaleensa Made in Heaven Linnan jatkoilla Hotel Kämpissä.