Maria Guzenina ei voinut olla käyttämättä eleganttia lempipukuaan uudestaan Linnan juhlissa – ”Se on kaikkien aikojen suosikkini”

Julkaistu:

linnan juhlat
Maria Guzenina vieraili Linnan juhlissa ensi kertaa jo vuonna 1995.
Kansanedustaja Maria Guzenina on lukeutunut presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton seuratuimpiin naisiin jo vuosien ajan. Guzeninan yllä on nähty usein vähäeleisiä, elegantteja ja tummanpuhuvia asukokonaisuuksia.

– Suosin pukeutumisessani rauhallisen tyylikkäitä vaatteita. Välillä on kuitenkin mukava yllättää itsenikin pukuvalinnalla, Guzenina sanoo IS:lle.Ensimmäisen kerran hänet nähtiin Linnan juhlissa jo vuonna 1995, jolloin hän toimi MTV-musiikkikanavan juontajana. Linnan juhlien konkari kuvailee presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton olevan arvokas tapa juhlistaa Suomen itsenäisyyttä.– Kun itse menen Linnan juhliin, niin minulla on tunne, etten se ole vain minä joka menee presidenttiä kättelemään, vaan ne kaikki, jotka ovat minulle äänensä antaneet. Olen siellä edustamassa heidän välikappaleenaan, Guzenina luonnehtii.

– Toki ne puvutkin ovat Linnan juhlissa merkityksellisiä. En koe, että juhlien pukuloisto olisi turhamaisuutta tai turhanpäiväisyyttä. Sillä kunnioitetaan Suomen itsenäisyyttä ja demokraattista instituutiotamme. Oli kyse häistä tai hautajaisista, niin ihminen viestii ja kunnioittaa puvullaan tilaisuuden arvokkuutta.Hän huomauttaa, että pukeutumisella voidaan herättää myös keskustelua. Näin oli esimeriksi viime vuonna, kun Guzenina nähtiin upeassa fuksianpunaisessa puvussa, joka oli valmistettu valtameriin kertyvistä muovijätteestä.

Tänä vuonna teema onkin ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä Linnassa juhlitaan ympäristötekoja.

– Pukuni oli ehkä vuoden etuajassa, Guzenina naurahtaa.Tänä vuonna Guzenina nähdään kotimaisen vaatemerkki Ril’sin luomuksessa, jonka pukuja muun muassa kruununprinsessa Victoria suosii. Korut hän saa lainaan arvokoruja valmistavalta Tillanderilta.

– Se on valtavan upea puku ja sykähdytti heti kun näin sen. Se on valmispuku, jota on hieman tuunattu. Puku on elegantin simppeli ja minun silmääni valtavan tyylikäs.

– Olen poikkeuksellisesti tänä vuonna pyytänyt koruja lainaan, sillä minusta olkaimettomaan pukuun sopivat näyttävämmät korut. Suomalaista korudesignia on hyvä tuoda esille.Guzenina nostaa aikaisemmista Linnan juhlapuvuistaan kaksi aivan erityisiksi suosikeikseen.

– Lempipukuni on ehkä hieman edellä aikaansa ollut kukkakuosinen leninki. Se oli niin raikas talven synkkyyden keskellä. Pidin itse siitä puvusta kovasti, sillä se oli niin elämäniloinen. Siinä oli mukava olla.

– Puku oli itselleni hyvin yllättävä valinta, mutta ihastuin siihen, koska se oli niin erilainen kuin mitä olin aikaisemmin käyttänyt.

Toinen hänen suosikeistaan on Dries van Notenin musta leninki, jota Guzenina on käyttänyt Linnassa vuosina 2009 ja 2016.

– Hyvin elegantti ja yksinkertainen puku. Se on kaikkien aikojen suosikkini. Se on minulla vieläkin vaatekaapissa ja säännöllisen epäsäännöllisesti käytän sitä aina tilaisuuden tullen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt