Maria Guzenina ei voinut olla käyttämättä eleganttia lempipukuaan uudestaan Linnan juhlissa – ”Se on kaikkien aikojen suosikkini” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Maria Guzenina ei voinut olla käyttämättä eleganttia lempipukuaan uudestaan Linnan juhlissa – ”Se on kaikkien aikojen suosikkini”

Julkaistu: 5.12.2018 20:02

Maria Guzenina vieraili Linnan juhlissa ensi kertaa jo vuonna 1995.

Kansanedustaja Maria Guzenina on lukeutunut presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton seuratuimpiin naisiin jo vuosien ajan. Guzeninan yllä on nähty usein vähäeleisiä, elegantteja ja tummanpuhuvia asukokonaisuuksia.

– Suosin pukeutumisessani rauhallisen tyylikkäitä vaatteita. Välillä on kuitenkin mukava yllättää itsenikin pukuvalinnalla, Guzenina sanoo IS:lle.

1995 Guzenina oli Linnassa juontajana.

Ensimmäisen kerran hänet nähtiin Linnan juhlissa jo vuonna 1995, jolloin hän toimi MTV-musiikkikanavan juontajana. Linnan juhlien konkari kuvailee presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton olevan arvokas tapa juhlistaa Suomen itsenäisyyttä.

Vuonna 2004.

– Kun itse menen Linnan juhliin, niin minulla on tunne, etten se ole vain minä joka menee presidenttiä kättelemään, vaan ne kaikki, jotka ovat minulle äänensä antaneet. Olen siellä edustamassa heidän välikappaleenaan, Guzenina luonnehtii.

– Toki ne puvutkin ovat Linnan juhlissa merkityksellisiä. En koe, että juhlien pukuloisto olisi turhamaisuutta tai turhanpäiväisyyttä. Sillä kunnioitetaan Suomen itsenäisyyttä ja demokraattista instituutiotamme. Oli kyse häistä tai hautajaisista, niin ihminen viestii ja kunnioittaa puvullaan tilaisuuden arvokkuutta.

2008.

Guzenina Linnassa 2009...

2010.

Hän huomauttaa, että pukeutumisella voidaan herättää myös keskustelua. Näin oli esimeriksi viime vuonna, kun Guzenina nähtiin upeassa fuksianpunaisessa puvussa, joka oli valmistettu valtameriin kertyvistä muovijätteestä.

Tänä vuonna teema onkin ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä Linnassa juhlitaan ympäristötekoja.

– Pukuni oli ehkä vuoden etuajassa, Guzenina naurahtaa.

Guzenina Linnan juhlissa 2011.

Guzenina Linnassa vuonna 2014.

2015 Guzeninan yllä nähtiin Dolce & Gabbanan iltapuku.

Tänä vuonna Guzenina nähdään kotimaisen vaatemerkki Ril’sin luomuksessa, jonka pukuja muun muassa kruununprinsessa Victoria suosii. Korut hän saa lainaan arvokoruja valmistavalta Tillanderilta.

– Se on valtavan upea puku ja sykähdytti heti kun näin sen. Se on valmispuku, jota on hieman tuunattu. Puku on elegantin simppeli ja minun silmääni valtavan tyylikäs.

– Olen poikkeuksellisesti tänä vuonna pyytänyt koruja lainaan, sillä minusta olkaimettomaan pukuun sopivat näyttävämmät korut. Suomalaista korudesignia on hyvä tuoda esille.

... ja uudelleen samassa leningissä vuonna 2016.

Maria Guzeninan valtameren muovijätteestä valmistettu iltapuku oli muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan luomus. Kuva Linnan juhlista 2017.

Guzenina nostaa aikaisemmista Linnan juhlapuvuistaan kaksi aivan erityisiksi suosikeikseen.

– Lempipukuni on ehkä hieman edellä aikaansa ollut kukkakuosinen leninki. Se oli niin raikas talven synkkyyden keskellä. Pidin itse siitä puvusta kovasti, sillä se oli niin elämäniloinen. Siinä oli mukava olla.

– Puku oli itselleni hyvin yllättävä valinta, mutta ihastuin siihen, koska se oli niin erilainen kuin mitä olin aikaisemmin käyttänyt.

Toinen hänen suosikeistaan on Dries van Notenin musta leninki, jota Guzenina on käyttänyt Linnassa vuosina 2009 ja 2016.

– Hyvin elegantti ja yksinkertainen puku. Se on kaikkien aikojen suosikkini. Se on minulla vieläkin vaatekaapissa ja säännöllisen epäsäännöllisesti käytän sitä aina tilaisuuden tullen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?