Jaana Pelkonen ilmestyi Linnan juhliin 2007 huomiota herättävässä hapsumekossa – kertoo nyt, miksi saapui silloin juhliin yksin - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Jaana Pelkonen ilmestyi Linnan juhliin 2007 huomiota herättävässä hapsumekossa – kertoo nyt, miksi saapui silloin juhliin yksin

Julkaistu: 5.12.2018 17:08

Jaana Pelkonen suosii Linnan juhlissa suomalaissuunnittelijoiden taituruutta.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen juhli Linnassa ensimmäisen kerran 2007. Hän ja Mikko Leppilampi olivat tuolloin juontaneet viisukarkelot Helsingissä Lordin voiton jälkeen.

Ensimmäisiin Linnan juhliinsa Pelkonen meni yksin, joka toi oman lisänsä muutoinkin jännittävään tilanteeseen.

– Olin silloin tehnyt gradun yksityisyydensuojasta ja sananvapaudesta. Siinä oli yksi johtopäätös, jonka haastattelemani toimittaja sanoi. Jos menee kumppanin kanssa Linnaan, niin tuo hänet julkisuuteen. Minulle oli todella tärkeää, että pidän yksityiselämäni omanani, Pelkonen kertoo.

2007

Pelkosen yllä on nähty vuosien varrella lukuisia upeita luomuksia. Hänelle on tärkeää, ettei puku ole kertakäyttöinen, vaan että asua voi käyttää useita kertoja eri tilaisuuksissa.

– Äiti opetti aikoinaan, että kannattaa satsata laadukkaisiin ja kestäviin pukuihin, joita voi käyttää vaikka loppuelämän, jos niistä pitää hyvää huolta. Vuosi 2016 on jäänyt erityisesti mieleeni, sillä tyttäreni oli vatsassa salamatkustajana niissä juhlissa. Puvun teki Teemu Muurimäki.

Vuonna 2016 Jaana Pelkonen saapui Linnaan Teemu Muurimäen suunnittelemassa puvussa, jonka hän nimesi leikkisästi ”discopalloksi”. Pelkonen ja hänen puolisonsa Niko Aho odottivat tuolloin esikoistaan.

Hän luotti Muurimäkeen juhlatyylissään myös vuonna 2014. Smaragdinvihreä luomus oli nähty Pelkosen yllä jo hänen juontaessaan euroviisuja. Pelkosen suosikkeihin lukeutuu myös Laura Juslinin suunnittelema punainen iltapuku, jota hän käytti Presidentinlinnassa 2012.

– Pidän väreistä ja klassisista, simppeleistä kokonaisuuksista. Korumaiset asut eivät ole minun juttuni. Laura ja Teemu ovat hyviä ystäviäni, joten he tietävät makuni ja tyylini. Minulle on ilo ja kunnia saada tehdä yhteistyötä lahjakkaiden suomalaisten suunnittelijoiden kanssa.

Vuonna 2012 Linnan juhlissa nähty iltapuku oli Laura Juslinin suunnittelema.

Pelkosen vuoden 2014 hehkuvan vihreä puku oli aikaisemmin nähty Pelkosella Suomen euroviisuissa, jotka hän juonsi Mikko Leppilammen kanssa.

Pelkonen sanoo selvinneensä Linnassa ilman sen suurempia pukukommelluksia.

– Tampere-talolla astuin korkkareilla oman helmani rikki. Kerran puoliso astui laahuksen päälle ja sai siitä kyllä välittömästi palautetta. Aina on puku kyllä hyvin tallottu, jos siinä on pikkuisenkaan helmaa.

Tänä vuonna Pelkonen nähdään Linnassa kierrätyspuvussa, jota tosin ei ole hänen yllään nähty kertaakaan julkisuudessa. Linnan pukuloistosta hän odottaa näkevänsä etenkin rouva Jenni Haukion asun, jonka kangas on tehty suomalaisesta koivusta.

– On kunnioitettavaa, että presidenttipari omalla esimerkillään ottaa kantaa suuriin huolenaiheisiin, joita ihmisillä on. Sellaisia ovat esimerkiksi ilmastonmuutos ja luonto.

2011

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivän vastaanottoa juhlittiin Tampere-talossa.

2015

2017

Katso alla olevalta videolta Linnan juhlissa nähtyjä räväyttävimpiä asukokonaisuuksia.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?