Rouva Jenni Haukio on lumonnut Linnan juhlissa eleganteissa luomuksissa – mikä yhdeksästä iltapuvusta on suosikkisi?

Julkaistu:

kaikkien aikojen puku
Rouva Jenni Haukio on nähty Linnan juhlissa yhdeksässä hyvin erilaisessa iltapuvussa. Mikä asuista on suosikkisi?
Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien iltapuku on aina aivan viime hetkille saakka tarkoin varjeltu salaisuus. Tänä vuonna hänen asunsa on valmistettu Ioncell-kankaasta, joka on 100-prosenttisesti suomalaista koivua. Puvun suunnittelevat Aalto-yliopiston opiskelijat Emma Saarnio ja Helmi Liikanen.
Aiemmissa Linnan juhlissa Haukion päällä on nähty muun muassa satiinia ja pitsiä ja hentoja sekä myös rohkeita värejä. Haukio on luottanut pukeutumisessaan luottosuunnittelijaansa useita vuosia, mutta mukana on ollut myös muiden pukuja.

IS listasi Haukion kaikkien yhdeksän Linnan juhlien puvut. Mikä on suosikkisi?

2009

Vuonna 2009 Jenni Haukio saapui ensi kertaa Linnan juhliin yhdessä Sauli Niinistön kanssa. Niinistö toimi tuolloin Eduskunnan puhemiehenä, ja pari oli mennyt naimisiin aiemmin samana vuonna.

Haukio pukeutui ensimmäisiin Linnan juhliinsa suklaanruskeaan, olkaimettomaan iltapukuun. Sen etumus oli rypytetty näyttävästi ja puku leveni helmaa kohti.


2010

Toisiin Linnan juhliinsa kokoomuksen viestintäpäällikkönä työskennellyt Haukio saapui mustassa iltapuvussa. Yksiolkaimisen puvun vyötäröä koristi musta vyö, jonka koristeellinen solki kiinnitti katseen.


2011

Vuonna 2011 Haukio ei hankkinut Linnan juhlia varten uutta asua, vaan valitsi ylleen vaatekaapistaan löytyneen liilan iltapuvun. Olkaimetonta satiinipukua koristi kimalteleva kirjailu. Haukio kertoi Linnassa, että oli käyttänyt pukuaan aiemmin muissa tilaisuuksissa.


2012

Sauli Niinistö valittiin presidentiksi keväällä 2012 ja saman vuoden itsenäisyyspäivänä rouva Haukio pääsi ensi kertaa emännöimään Linnan juhlia. Tuoreen presidentin puoliso suoriutui tehtävästään mallikkaasti, ja edusti suurena iltana sinisessä iltapuvussa.

Puvun kankaassa komeilivat Suomen maakuntien kukat ja sen suunnitteli Ivana Helsinki -merkistä tunnettu Paola Suhonen.


2013

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivän vastaanottoa juhlittiin poikkeuksellisesti Tampereella Presidentinlinnan remontin vuoksi.

Juhla oli perinteistä Linnan juhlaa rennompi ja siellä sallittiin myös lyhyempiä mekkoja. Rouva Haukio pukeutui Tampere-talolla vietettyyn juhlaan kimaltelevaan, yksiolkaimiseen leninkiin. Polvipituisen mekon vyötäröä korosti musta vyö. Asun suunnitteli Sari Nordström.


2014

Itsenäisyyspäivänä vuonna 2014 presidentin juhlavastaanotto järjestettiin jälleen tuttuun tapaan Presidentinlinnassa. Haukio hankki puvun jälleen luottosuunnittelijaltaan Sari Nordströmiltä, joka suunnitteli hänelle vaalean asukokonaisuuden juhlaan.

Rouva Haukion yllä nähtiin hennon vaaleansininen iltapuku, jossa oli näyttävä valkoinen laahus. Asun viimeisteli valkoinen kaistale vyötäröllä.


2015

Nordström pääsi suunnittelemaan Haukion puvun myös vuonna 2015. Fuksianpunainen asu herätti huomiota sen kirkkaan värin vuoksi. Silkistä valmistetun puvun etumusta koristi pitsikuviointi ja se jätti toisen olkapään paljaaksi.


2016

Vuonna 2016 Haukion päällä nähtiin toistamiseen liilaa, kun hän pukeutui Linnan juhliin lyhythihaiseen, violettiin iltapukuun. Puvun suunnitteli jälleen Nordström ja se valmistettiin silkistä.

Koruina Haukiolla oli 100-vuotiasta Suomea juhlistavat Mika Tarkkasen korut.


2017

Viime vuoden itsenäisyyspäivänä juhlistettiin näyttävästi Suomi 100 -juhlavuotta. Rouva Haukio odotti tuolloin presidenttiparin pientä Aaro-poikaa, joka syntyi tämän vuoden helmikuussa.

Haukio luotti asussaan aiempia vuosia väljempään tyyliin, ja hänen päällään nähtiin vuoden nuoren suunnittelijan toteuttama iltapuku. Heidi Karjalaisen suunnittelema smaragdinvihreä puku koostui kahdesta kerroksesta.

Asun kruunasi Haukion kädessä ollut kukkakoriste, jossa komeili Suomen kansalliskukka kielo.

Ota kantaa

Mikä rouva Jenni Haukion asuista on upein?

1. 2009 7% 2. 2010 11% 3. 2011 2% 4. 2012 8% 5. 2013 12% 6. 2014 20% 7. 2015 12% 8. 2016 20% 9. 2017 8%
Ääniä yhteensä 33020

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt