Seuraa suoraa lähetystä! Linnan juhlien pukuloistoa, tunnelmaa ja mielenkiintoisimmat vieraat - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Seuraa suoraa lähetystä! Linnan juhlien pukuloistoa, tunnelmaa ja mielenkiintoisimmat vieraat

Julkaistu: 3.12.2018 12:29, Päivitetty 6.12.2018 18:47

IS näyttää Linnan juhlat suorana lähetyksenä itsenäisyyspäivänä klo 18 alkaen.

IS seuraa Linnan juhlia hetki hetkeltä koko itsenäisyyspäivän illan ajan – aina ulko-ovelta keskelle juhlahumua Presidentinlinnan upeisiin tiloihin.

ISTV:n suora lähetys Linnan edustalta alkaa kello 18, kun ensimmäiset vieraat saapuvat presidentti Sauli Niinistön juhlavastaanotolle. Lähetyksen juontavat toimittajat Lauri Silvander ja Antti Virolainen. Lähetyksessä nähtävä kättelyosuus on Ylen kuvaa.

Kello 19 suora lähetys siirtyy Linnan sisätiloihin, joissa IS:n toimittaja Katri Utula haastattelee kaikki illan mielenkiintoisimmat vieraat. Miltä näyttää rouva Jenni Haukion Ioncell-kankaasta valmistettu iltapuku? Kuka on illan kuningatar? Kenellä on mielenkiintoisin puku? Kuka yllättää asullaan? Kenen kutsu hukkui postissa? Ja kuka häkeltyy Linnan tungoksesta?

ISTV:stä näet myös, miten vieraat kättelevät presidenttiparia, ja millaisia ovat illan hauskimmat kohtaamiset.

Voit seurata suoraa lähetystä tästä artikkelista itsenäisyyspäivänä klo 18 alkaen.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristömme. Teema näkyy Linnan koristeluissa, ruoassa ja juomassa. Kaikki juhlan koristeet ovat kierrätettäviä ja menussa on painotettu luomutuotantoa, lähiruokaa ja kotimaisuutta. Tarjolla on kasvispainotteisia ruokia sekä kotimaista riistaa ja kalaa.

Juhlajuomina toimivat muun muassa luomuviinit, 82-prosenttisesti luomuaineksista valmistettu Linnan booli sekä ilmastokompensoitu kahvi ja tee.

Helsingin yliopiston opiskelijat seuraavat presidenttiparin kättelyä ja Linnan juhlien ensimmäisiä haastatteluja ISTV:n suorassa lähetyksessä itsenäisyyspäivänä kello 19 alkaen.

Toimittaja Pipsa Havula on mukana, kun opiskelijat Wiipurilaisesta osakunnasta ruotivat Linnan juhlien tapahtumia ja viettävät itsenäisyyspäivän iltaansa. Mitä ajatuksia Linnan juhlat herättävät? Näkyykö ympäristöteema Presidentinlinnassa? Mitä ajatuksia juhlavieraiden kommentit herättävät?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?