Linnan juhlien budjetti julki – näin paljon 1700 vieraan juhla vie verovaroja

Vuoden 2018 Linnan juhlat kunnioittaa ympäristöteemaa.

Presidenttipari tanssi juhlissa viime vuonna

30.11.2018 11:02

Presidentinlinnassa on parhaillaan menossa itsenäisyyspäivän vastaanoton tiedotustilaisuus, jossa jaetaan medialle lisätietoja Linnan juhliin liittyvistä yksityiskohdista.

Tilaisuudessa paljastettiin muun muassa Linnan juhlan tämän vuoden budjetti, joka on 200 000 euroa. Kustannuksilla katetaan 1 700 juhlavieraan ilta ruokineen, juomineen, koristeluineen ja esiintyjineen.

Vielä vuonna 2011 juhlat maksoivat 234 000 euroa ja vuotta aikaisemmin 265 000 euroa. Juhlat maksetaan verorahoilla.

Juhlaa vietetään tänä vuonna ympäristöteemalla, jonka vuoksi kotimaisuus ja luomu ovat juhlassa tiiviisti läsnä. Samaan aikaan Linnan juhlien kanssa on käynnissä ilmastokokous Puolassa.

– Ympäristö ja luonto ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta. Ilmastonmuutoksen myötä Suomi voi tulevaisuudessa näyttää hyvin toisenlaiselta. Vastuu on meidän käsissämme, presidentti Sauli Niinistö sanoo presidentin kanslian tiedotteessa.

Myös rouva Jenni Haukion juhlapuku kunnioittaa juhlan ympäristöteemaa.

Tiedotustilaisuudessa kerrotaan, että kutsuvieraissa on mukana parisensataa ympäristöihmistä sekä kulttuurin että tieteen eri aloilta.

Sotiemme veteraanit ja lotat ovat jälleen juhlan kunniavieraita. Valtion omistama VR on luvannut tarjota veteraaneille ja lotille junakyydit Helsinkiin kotipaikkakunniltaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?