Linnan juhliin tulossa jättimäinen muutos! Alkoholitarjoilu menee uusiksi – legendaarinen booli jää historiaan - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Linnan juhliin tulossa jättimäinen muutos! Alkoholitarjoilu menee uusiksi – legendaarinen booli jää historiaan

Ympäristöteema tekee suuria muutoksia juhlien tarjoiluun.

Linnan juhlien kakkutarjoilua vuonna 2015.­

30.11.2018 10:02

Presidentinlinnassa on parhaillaan menossa itsenäisyyspäivän vastaanoton tiedotustilaisuus, jossa jaetaan medialle lisätietoja Linnan juhliin liittyvistä yksityiskohdista.

Tänä vuonna Presidentinlinnassa juhlitaan ympäristöteemalla, joka sekä näkyy, kuuluu että maistuu vastaanotolla.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle 1 700 vierasta.

Koristelu

Tänä vuonna juhlatiloissa käytettävän kukituksen päävärejä ovat siniristilipun sijaan valkoinen ja vihreä. Koristelussa käytetään paljon luonnonmateriaaleja, kuten osmankäämää, heinää, käpyjä ja sammalta, joista osa on lähtöisin presidentin kesäasunnolta Kultarannasta.

Koristelussa käytetyt kukat ovat lähes poikkeuksetta peräisin kotimaisilta puutarhoilta, jotka käyttävät kasvatuksessa uusiutuvia energialähteitä. Myös asetelmissa käytetyt astiat ja telineet ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä.

Osa vastaanotolla käytetyistä lasipulloista jatkojalostetaan kierrätysdesigniksi.

Ruoka

Vastaanotolle on valittu erityisesti luomutuotteita, lähiruokaa ja muita mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia tuotteita, jotka on valmistettu pääosin kotimaisista raaka-aineista.

Vaikka ympäristöteeman mukainen juhlaillallinen ei ole täysin lihaton, sen pääraaka-aineina on kasvista. Marjat, kasvikset, villikala ja riista painottuvat ruoissa.

Keittiössä ja tarjoilussa avustavat 28 opiskelijaa Koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta, jotka valmistavat juhlaan muun muassa siemennäkkileipää ja härkäpapupikkuleipiä.

Juoma

Myös Linnan legendaarinen booli kokee muutoksen, sillä se on edellisvuosista poiketen 82 prosenttia luomua. Tiedotustilaisuudessa kerrotaan, että boolin maku vaihtuu muutoksen myötä jonkin verran, vaikkakin se mukailee vanhaa tuttua reseptiä. Booli ei ole tänä vuonna aivan yhtä makeaa kuin aiemmin.

Viinit ovat luomuviinejä jaolut valmistetaan teeman mukaisesti. Pienpanimo-olut tehdään hävikkileivästä, joka kerätään Helsingin alueelta.

Jälkiruoan yhteydessä tarjottava tee ja kahvi ovat sataprosenttisesti ilmastokompensoituja. Niiden valmistajat istuttavat puita kompensoidakseen ympäristövaikutukset.

Juhlassa tarjoiltava mehu on tehty Kultarannan omista omenoista.

Musiikki

Linnan juhlan esiintyjinä nähdään Kaartin soittokunta ja ensimmäisenä kuullaan perinteisesti Jääkärin marssi. Kättelyn jälkeen esiintyy Kaatrin Combo solisteinaan Jennie Storbacka ja Mikael Saari.

Myöhemmin illalla juhlassa esiintyy myös Sibelius-akatemian nuorisokoulutuksen jazzmusiikin opiskelijayhtye Jazz Youngsters.

Esiintyjälistaa päivitetty klo 10:22.

Juttua täydennetty klo 10:48.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?