Jenni Haukion puvun Linnan juhliin suunnittelee yllättävä tiimi – kangas tehty suomalaisesta koivusta - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Jenni Haukion puvun Linnan juhliin suunnittelee yllättävä tiimi – kangas tehty suomalaisesta koivusta

Haukio pukeutuu erityislaatuiseen pukuun.

6.11.2018 11:59

Presidentti Sauli Niinistön puolison Jenni Haukion Linnan juhliin valitsemasta puvusta tihkuu tietoa. Ekologisen puvun kangas on tehty suomalaisesta koivusta.

Aalto-yliopiston tiedotteen mukaan puvun suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa Aallon opiskelijoiden ja asiantuntijoiden monialainen tiimi, johon kuuluu muun muassa puunjalostuksen, kemian, muotoilun ja tekstiili- ja vaatetusalan asiantuntijoita ja opiskelijoita. Puvun materiaaliksi valittiin Ioncell-kuitu ja kuidun raaka-aineeksi suomalainen koivu.

Ioncell on uusi menetelmä, jolla voidaan valmistaa tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaaleista. Se on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteistyössä kehittämä. Menetelmää on kehitetty usein vuosien ajan.

– Ioncellistä tehty kangas tuntuu miellyttävältä. Siinä on kaunis kiilto, se värjäytyy hyvin ja laskeutuu kauniisti. Ioncell on upea materiaali, joka sopii myös arvokkaaseen pukuun. Tärkeintä kuitenkin on, että se on ympäristön kannalta kestävä vaihtoehto, kuvailee Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen yliopiston tiedotteessa.

Tulevaisuudessa vanhat Ioncell-tekstiilit voidaan myös kierrättää uuden kuidun raaka-aineeksi useita kertoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?