Linnan juhlat

Entiset pääministerit julkaisivat poikkeuksellisen yhteiskuvan – ”Tämä porukka on harvoin koolla”

Julkaistu:

Linnan juhlat 2017
Kuvassa poseeraa seitsemän entisestä pääministeriä nykyisen pääministerin lisäksi.
Linnan juhlissa otetaan perinteisesti yhteiskuva kaikista paikan päällä olevista presidenteistä. Entinen pääministeri ja nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki julkaisi kuitenkin Twitterissä harvinaisen yhteiskuvan kahdeksasta pääministeristä.

– Tämä porukka on harvoin koolla yhdessä. Nykyinen pääministeri @juhasipila ja entiset pääministerit yhteiskuvassa, Jäätteenmäki kirjoitti.

Saman kuvan julkaisivat myös muun muassa nykyisin Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimiva Alexander Stubb ja Mari Kiviniemi.
Pääministereitä oli kuvassa neljän presidentin ajalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Presidentti Mauno Koiviston aikana pääministerinä toiminut Esko Aho poseeraa kuvassa oikealla. Aho toimi pääministerinä myös presidentti Martti Ahtisaaren aikana. Ahon jälkeen pääministerinä toimi Paavo Lipponen.


Paavo Lipponen oli pääministerinä myös, kun presidentiksi nousi Tarja Halonen. Halosen aikana pääministereinä toimivat myös Jäätteenmäki, Matti Vanhanen, Kiviniemi ja Jyrki Katainen.


Katainen toimi pääministerinä Halosen ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön aikana. Niinistön aikana pääministerinä oli myös Stubb ennen nykyistä pääministeriä Juha Sipilää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt