Ransu Karvakuono ihastutti Linnan juhlissa – kaipasi koirakaveriaan Lennua: ”Se on villin sorttinen kaveri” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Ransu Karvakuono ihastutti Linnan juhlissa – kaipasi koirakaveriaan Lennua: ”Se on villin sorttinen kaveri”

Koko kansan rakastama karvakuono viihtyi mainiosti Linnan juhlissa.

Pertti Nättilä ja Ransu nauttivat Linnan juhlista. Ransu harmitteli ainoastaan sitä, ettei presidenttiparin koiraa Lennua näkynyt Linnassa temmeltämässä.­

7.12.2017 8:24

Ransu Karvakuonon ääni ja ”henkilökohtainen avustaja” Pertti Nättilä juhli 100-vuotiasta Suomea presidenttiparin juhlavastaanotolla.

83-vuotias Nättilä on esittänyt tv:stä tuttua harmaanväristä koirahahmoa sen syntymästä asti eli vuodesta 1977 lähtien. 40 vuotta yhteistä taivalta Ransun kanssa kulkenut Nättilä on ollut jo hyvän tovin eläkkeellä.

Mukaan itsenäisyyspäivän juhlahumuun oli luonnollisesti päässyt myös itse Ransu.

Pertti Nättilä ja Ransu nauttivat Linnan juhlista. Ransu harmitteli ainoastaan sitä, ettei presidenttiparin koiraa Lennua näkynyt Linnassa temmeltämässä.­

Ylen haastattelussa Ransu-koira kertoi viihtyneensä Linnan juhlissa mainiosti.

– Ihan mukavissa tunnelmissa. Hienosti on sujunut kaikki, Ransu kiitteli.

Väenpaljous yllätti karvakuonon. Tällä kertaa juhliin olikin kutsuttu ennätysmäärä arvovaltaisia vieraita, peräti 1900.

– On mielenkiintoista olla katselemassa tätä touhua, on täällä paljon väkeä! Paljon suomalaisia kasassa, Ransu runoili.

Ransu-koira on myös hyvää pataa presidenttiparin koiran, Lennun, kanssa.

– Lennua ei täällä näy, se on villin sorttinen kaveri, ne ei ole varmaan uskaltanut päästää häntä tänne mukaan, Ransu arveli pilke silmäkulmassaan.

Rakastetun Ransun osallistuminen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle herätti sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua.

83-vuotias Nättilä on ollut jo hyvän tovin eläkkeellä, eikä hän omien sanojensa mukaan enää pysty itse esittämään Ransua 40 minuuttia kestävissä, fyysisesti varsin raskaissa näytöksissä.

Lasten suuresti rakastama Ransu saa myös oman teatterinäytelmän. Ransun joulutarinaa esitetään koko joulunaika Tampereen Komediateatterin ja Teatteri Mukamaksen yhteistyönä Tampereella. Alle 10-vuotiaille tarkoitettu seikkailu toteutetaan perinteisen teatterin sekä nukketeatterin keinoin.

Jouluhässäkkä vie Ransun aina Korvatunturille asti, missä itse Joulupukki saa Ransulta suuren avun ja viimein kaikkien joulu pääsee alkamaan. Mukana seikkailussa ovat tietysti myös Eno-Elmeri ja Riku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?