Linnan juhlat

Minttu Räikkönen on Linnan juhlien ylivoimainen kuningatar 2017 – häikäisevät kuvat F1-parin juhlinnasta

Julkaistu:

linnan juhlat 2017
Minttu Räikkönen vei voiton IS:n Linnan kuningatar -äänestyksessä.
Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eteni keskiviikkoiltana 6. joulukuuta totuttuun tapaan: Vieraat astelivat Presidentinlinnaan sisään arvokkaasti punaista mattoa pitkin, kätellen vuorotellen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja tämän puolison, rouva Jenni Haukion.

Punaisella matolla nähtiinkin toinen toistaan upeampiin itsenäisyyspäivän juhlaleninkeihin sonnustautuneita, suomalaisia kaunottaria. IS:n lukijat äänestivät perinteisesti juhlavieraiden valikoidusta joukosta itsenäisyyspäivän illan kuningattaren.


Ääniä annettiin IS:n verkkosivuilla itsenäisyyspäivän illan aikana yli 20 000 kappaletta. Seuraavaan päivään mennessä ääniä oli annettu 36 478 kappaletta. Äänestyksessä oli mukana 17 Linnan juhlissa ihastuttanutta kaunotarta.

Äänestyksen ylivoimainen voittaja oli F1-maailmanmestari Kimi Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen. Minttu sai äänistä yli kolmasosan eli 30 prosenttia.
  • Katso yllä olevalta videolta Minttu Räikkösen ja muiden Linnan juhlien kuningattarien tunnelmia itsenäisyyspäivänä

Asukseen Minttu on valinnut safiirinvihreän nilkkapituisen luomuksen, joka jätti olkapäät kauniisti paljaaksi. Tummat hiuksensa kaunotar oli sitonut hillitylle nutturalle. Mintun meikin ja hiukset oli tehnyt Ilta-Sanomienkin usein käyttämä, suosittu meikkaaja ja stylisti Ida Jokikunnas.

Mintun upea iltapuku oli Armani Privén hänelle henkilökohtaisesti suunnittelema.


Räikköset juhlivat Linnassa selvästi hyväntuulisina. Molemmat hymyilivät paljon kameroille. Kun F1-pariskunta saapui Linnaan alkuillasta yksityiskuljetuksella, paikalla olleet median edustajat innostuivat ja salamavalot räiskähtelivät vauhdikkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pieni kömmähdyskin nähtiin, kun pariskunta ensin käveli viileästi sisään Linnaan kohti turvatarkastusta. Sitten Kimi kuitenkin tajusi unohtaneensa kutsunsa autoon. Maailmanmestari pinkaisi pikavauhtia takaisin autolleen nappaamaan kutsunkin mukaan. Edes F1-mestari ei pääse Linnaan ilman kahta asiaa: Kutsua ja henkilöllisyystodistusta.


Toiseksi ja kolmanneksi äänestyksessä tulivat rouva Jenni Haukio, joka sai äänistä 14 prosenttia ja kolmanneksi kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka sai äänistä 13 prosenttia.

Haukion juhlaan valitsema smaragdinvihreä iltapuku on Vuoden 2017 nuori suunnittelija -tunnustuksella palkitun Heidi Karjalaisen käsialaa. Näyttävänä yksityiskohtana rouva Haukiolla oli kädessään kieloista tehty koriste.

Myös Pelkosella oli yllään niin ikään vihreän sävyinen luomus. Pelkosen puvussa oli syvään uurrettu kaula-aukko ja sifonkinen upea rusetti katseenvangitsijana.


IS:n Linnan juhlien 2017 muotiasiantuntija Kira Kosonen arvioi heti alkuillasta Mintun olevan yksi illan onnistuneimpia pukeutujia.

– Minttu Räikkönen oli mieletön, Kosonen tiivisti.

Räikkösen vihreä iltapuku keräsi kiitosta ja ihailua Kososelta. Hän luonnehti asun olevan illan kolmen parhaan joukossa.

– Tänä vuonna linnassa nähtiin todella odotetusti paljon erilaisia ja kauniita sinisen ja vihreän sävyjä, joista mm. petroli ja smaragdinvihreä nousivat selvästi esille. Rouva Haukio näytti tässä loistavasti esimerkkiä ja häntä seurasivat esimerkiksi Minttu Räikkönen sekä Hanna Koivu upeilla kokonaisuuksillaan.

Juttua päivitetty 7.12. kello 14.36: Täydennetty seuraavana päivänä tulleet äänet mukaan juttuun. Äänestyksen lopputulos pysyi silti samana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt