10 räväyttävintä Linnan juhlan asua – näyttäviä kaula-aukkoja, nahkaa ja ”bling blingiä” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

10 räväyttävintä Linnan juhlan asua – näyttäviä kaula-aukkoja, nahkaa ja ”bling blingiä”

Julkaistu: 6.12.2017 23:09

Linnan juhlissa nähtiin toinen toistaan upeampi iltapukuja.

Suomi 100 -juhlavuotta vietettiin näyttävästi myös Linnan juhlissa. Moni vieras kunnioitti juhlaa pukeutumalla sinisen, valkoisen ja hopean sävyihin. Illan juhlassa nähtiin myös näyttäviä, mieleenpainuvia ja räväyttäviä asuja.

Kultaa Lahden MM-kisoissa napannut hiihtäjä Iivo Niskanen saapui Linnaan yhdessä kihlattunsa Saana Kemppaisen kanssa. Kemppainen oli valinnut ylleen kimaltavan, kultaisen iltapuvun.

IS:n muotiasiantuntijat, muotibloggaaja Kira Kosonen ja muotisuunnittelija- ja asiantuntija Klara Kivilahti kehuivat asua hyvin onnistuneeksi.

Saana Kemppaisen paljettiasu oli yksi Linnan näyttävimmistä.

– Iivo Niskasen kihlatun iltapuku oli huomiota herättävä. Siinä oli rohkea kaula-aukko, mutta kokonaisuutena oikein loistava, Kira Kosonen kommentoi pukuvalintaa.

  • Katso jutun alussa olevalta videolta Minttu Räikkösen ja muiden kutsuvieraiden juhlatyyliä Linnassa.

Kansanedustaja Maria Guzenina saapui Presidentinlinnaan punaisessa, valtamerten muovijätteistä tehdyssä asussa.

– Maria Guzenina on joka vuosi kuulunut suosikkeihini, mutta tänä vuonna puku ei ollut minusta kantajansa arvoinen, muotiasiantuntija Kira Kosonen arvioi asua.

Maria Guzeninan iltapuku oli valmistetut valtamerten muovijätteestä. Puvun suunnitteli Anne-Mari Pahkala.

– Guzenina, joka on aina kaunis, oli tänä vuonna hieman tylsä. Hän on yleensä yksi Linnan kuningattarista, mutta tänä vuonna ei kyllä yllä aivan sinne, Klara Kivilahti harmitteli.

Yksi illan mielenkiintoisimmista asuista nähtiin jalkapalloilija Jari Litmasen vaimon, Ly Jürgensonin yllä. Kivilahti ja Kosonen harmittelivat pukua hieman liian rohkeaksi.

Jari Litmasen Ly-vaimon iltapuvussa huomio kiinnittyi sen näyttävään dekolteehen.

– Minusta aivan väärä paikka tuolle asulle. Liikaa rintaa valtion juhlissa, Kivilahti linjasi.

– Myös minun mielestäni liian rohkea Linnaan, Kosonen komppasi yksimielisesti.

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne saapui juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea käsipuolessaan näyttävään, kimaltelevaan iltapukuun pukeutunut Sirpa-vaimo.

IS:n muotiasiantuntijat harmittelivat, että Selänteen iltapuku olisi voinut istua hieman paremmin.

– Sirpa Selänteen puvun kangas ja sävy olivat upean juhlavat, mutta puvun istuvuus ei ollut parhaimmillaan, Kosonen totesi.

Sirpa Selänne oli saanut inspiraation kimaltavaan asuunsa katsoessaan Miss Universum -kisoja.

– Sirpan kokonaisuudessa myös hiukset jäivät ehkä aavistuksen liian arkiseksi, hän kommentoi Sirpan auki olevia hiuksia.

Sirpa paljasti, että hän oli ottanut pukuun inspiraatiota Miss Universum -kisoista. Selänne kuvaili pukuaan sanoilla ”bling bling”.

Yksi illan kuvatuimmista vieraista oli muusikko Alma, joka on niittänyt viime vuoden aikana runsaasti mainetta maailmalla. Alma saapui Linnaan tyylilleen uskollisena, tummassa puvussa yhdessä Anna-siskonsa kanssa.

Anna ja Alma luottivat tummiin pukuihin.

Kososen ja Kivilahden mielestä asu oli muusikolle juuri sopiva.

– Henkilökohtaisesti en olisi nähnyt Almaa tai hänen siskoaan missään muussa kokonaisuudessa. Osasin odottaa että mekon sijaan näemmekin tumman puvun, jolla hän pysyi tyylilleen uskollisena, Kira Kosonen sanoi.

– Hyvänä yksityiskohtana Almalla oli suomileijonakoru, joka toi ripauksen maustetta ja lisäasennetta. Jos sitä edes tarvittiin. Go Alma, hän jatkoi.

Näyttelijä Seela Sella saapui Linnaan näyttävässä nahkailtapuvussa, jonka halkio paljasti sen alla olevat nahkahousut. Puku sai IS:n muotiasiantuntijoilta ristiriitaisen vastaanoton.

– Kokonaisuus olisi ollut huomattavasti tyylikkäämpi ilman halkiota ja alta näkyviä nahkahousuja. Nahkahousut eivät mitenkään kuulu mielestäni tämän tason tilaisuuteen, vaikka niitä rakastankin. Mekon nahkapinnoite olisi itsessään riittänyt huomiota herättävään kokonaisuuteen, Kosonen summasi räväkän asun.

Seela Sella räväytti Linnassa nahka-asulla.

– Omalla tavallaan asu kuitenkin oli cool, Kivilahti totesi.

Kehuja keräsi myös Sellan huoliteltu kampaus ja meikki sekä asusteet.

– Tyylissä erityisen hyvää oli kaunis kaulakoru sekä onnistunut kampaus ja meikki, Kosonen ylistää.

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden Sandra-vaimo oli luottanut 1920-luvun tyyliin.

Leo-Pekka Tähden Sandra-vaimon näyttävä punainen iltapuku keräsi kehuja muotiasiantuntijoilta.

– Ihana 1920-luvun look. Todella upea kokonaisuus, Klara Kivilahti totesi.

Mika Häkkinen saapui Linnaan yhdessä Marketa-vaimonsa kanssa. Vaatesuunnittelijana työskentelevä rouva Häkkinen oli pukeutunut omaan luomukseensa.

Valkoinen iltapuku sai kritiikkiä muotiasiantuntijoilta turkislaukkunsa vuoksi.

– Turkikset eivät ole cool – etenkin jos huomioi rouva Jenni Haukion arvomaailman, Kivilahti toteaa.

Marketa Häkkinen oli suunnittelut pukunsa itse. Iltapukuun kuului pörröinen turkislaukku ja huima laahus.

– Marketa Häkkisen asukokonaisuus ei oikein vakuuttanut minua. Hieman liian häämäinen ja miinus turhan dominoivasta turkislaukusta, Kosonen arvioi.

Kansanedustaja Jaana Pelkosen iltapuvussa katse kiinnittyi kookkaaseen rusettiin. Puku lumosi muotiasiantuntijat upealla leikkauksellaan ja yksityiskohdillaan.

Kansanedustaja Jaana Pelkosen vihreässä asussa oli mielenkiintoisia yksityiskohtia.

– Jaana herätti huomion heti oven suussa. Upea vihreän sävy ja kaunis leikkaus puvussa. Näin iso rusetti oli uudenlainen yksityiskohta, joka toimi tässä kokonaisuudessa mielestäni erinomaisesti, Kira Kosonen ihasteli.

– Asun kaula-aukko oli rohkea, mutta ei liian rohkea kokonaisuuden huomioiden. Pitkät hihat, huolitellut hiukset ja upeat yksityiskohdat tekivät tyylistä todella tyylikkään, hän jatkoi.

Sofi Oksanen saapui Linnaan punaisessa iltapuvussa. Kirjailijan tyylin kruunasivat näyttävä kampaus ja kunniamerkit.

Kirjailija Sofi Oksasen asun kruunasi upea kampaus.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?