Maria Guzenina ihastutti leiskuvassa fuksiassa – ”Puku on ehkä hieman haastava tanssiin”

Julkaistu:

Linnan juhlat
Maria Guzenina ja hänen puolisonsa Kari Mokko juhlivat itsenäisyyspäivää presidentin juhlavastaanotolla.
Sosiaalidemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja Maria Guzenina, 48, hurmasi presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla leiskuvan värisessä luomuksessa.

Muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan suunnittelema iltapuku on tehty valtameriin kertyneestä muovijätteestä. Suunnittelijan mukaan puvun väri on leiskuva fuksia.

Myös Satu Taiveaho juhlii Linnassa tänä vuonna muovijätteestä tehdyssä juhlapuvussa.

Guzeninan puvussa on kaunis laahus ja taidokas kirjailu.


Guzenina sanoo, että hän haluaa herätellä keskustelua ja valitsi siksi muovijätteen pukunsa materiaaliksi.

– Me olemme vuoteen 2019 saakka arktisen neuvoston puheenjohtajamaa, ja meillä on juuri nyt eturivin paikka saada muut jäsenmaat mukaan arktisten merialueiden puhdistamiseen, Guzenina kertoi IS:lle.


Guzenina saapui presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle neljättä kertaa puolisonsa Kari Mokon kanssa.

Hän kertoi ennen juhlia, että pari aikoo harjoitella tanssimista ennen varsinaisia juhlia. Mokko on kutsunut rakkaansa pukua punaiseksi merenneitopuvuksi.

– Puku on ehkä hieman haastava tanssiin, koska siinä on pitkä laahus. Haastoin mieheni kuitenkin tanssilattialle, ehkä täytyy vähän harjoitella kotona puku päällä vähän etukäteen, Guzenina kertoi IS:lle ennen juhlia.


Guzenina on ollut Linnassa kolmen eri presidentin aikakaudella.

– Kyllä se vain aina sykähdyttää yhtä paljon. Suomi on valtavan upea maa, olemme todella vahvatahtoinen kansakunta, ulkomaillakin vuosia asunut Guzenina hehkuttaa.

Mieleenpainuvimmat muistot liittyvät hänen mukaansa ihmisten kohtaamiseen. Yksi niistä oli juttutuokio yritysjohtaja Kirsti Paakkasen kanssa muutama vuosi sitten.

– Istuimme alas ja juttelimme tanssilattian reunalla. Kun aloitimme juttelemisen, se venyikin puolen tunnin keskusteluksi. Hän on viisas ja kannustava nainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt