Kuvat julki: Tällainen on rouva Jenni Haukion puku Suomen 100-vuotisjuhlissa

rac

Julkaistu:

linnan juhlat 2017
Rouva Jenni Haukion puku on Vuoden nuori suunnittelija 2017 -tunnustuksen saaneen Heidi Karjalaisen käsialaa.
Linnan juhlia vietetään tänä vuonna erityisen näyttävästi Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Rouva Jenni Haukion juhlapuvun on suunnitellut Heidi Karjalainen, joka on maisteriopiskelija Aalto-yliopistossa. Karjalainen palkittiin Vuoden 2017 nuori suunnittelija -tunnustuksella.

Rouva Haukion juhlapuku on kauniin smaragdinvihreä. Näyttävänä yksityiskohtana rouva Haukiolla on kädessään kukkakoriste. Asun täydentävät upeat korvakorut.
Haukion iltapuku on Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

– Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan, Haukio kertoi asuvalinnastaan medialle ennen itsenäisyyspäivää.


Suosii suomalaissuunnittelijoiden luomuksia

Rouva Jenni Haukion yllä on nähty itsenäisyyspäivänä hillittyjä ja tyylikkäitä asukokonaisuuksia.

Ensimmäisissä Linnan juhlissaan vuonna 2009 rouva Jenni Haukio edusti pelkistetyssä ruskeassa iltapuvussa, jonka rintamus oli rypytetty. Rouva Haukio saapui Linnan juhliin tuoreen aviopuolisonsa Eduskunnan puhemiehenä tuolloin toimineen Sauli Niinistön kanssa.


Vuonna 2010 rouva Haukion yllä nähtiin musta yksiolkaiminen puku. Kiitosta sai etenkin puvun vyötärön leikkaus, joka toi esiin Haukion uuman.


2011 rouva Haukio oli valinnut ylleen liilan satiinipuvun. Olkaimettoman iltapuvun rintamusta koristivat kultakirjailut.


2012 ensimmäisissä Linnan juhlissaan presidentin puolisona Jenni Haukio edusti Paola Suhosen suunnittelemassa puvussa. Herkän iltapuvun kangasta koristivat Suomen maakuntakukat.


Presidentinlinnan remontin vuoksi presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto siirrettiin 2013 Tampere-talolle, joten pukukoodikin oli hieman arkisempi. Rouva Haukio oli valinnut tuolloin ylleen yksiolkaimisen ja polvipituisen puvun.


– Tarvitseeko minun mielipidettäni edes kuulla, se on kerrassaan upea, presidentti Sauli Niinistökin kehui puolisonsa pukuvalintaa tuolloin.

Haukio ihastutti 2014 Linnan juhlissa talvitaivaan sinisessä, Sari Nordströmin suunnittelemassa puvussa. Stylisti Ida Jokikunnas kehui tuolloin IS:lle puvun olevan raikas tuulahdus, joka sopi tummahiuksiselle Haukiolle erinomaisesti.


2015 Haukio nähtiin fuksian värisessä silkki- ja pitsipuvussa, joka on hänen Linnan asuistaan kaikkein värikkäin. Asun oli suunnitellut vaatesuunnittelija Sari Nordström ja ommellut mallimestari Karina Pekola. Muotiasiantuntijat Klara Kivilahti ja Minttu Vesala kiittelivät IS:lle puvun pirteää väriä ja istuvuutta.


Viime vuonna hän luotti jälleen vaatesuunnittelija Sari Nordströmiin juhlapukua valitessaan. Puvun ompeli mallimestari, ompelija Karina Pekola. Lilassa puvussa oli kahta materiaalia: Shantung-silkkiä ja pitsiä. Haukion toiveiden mukaan puku oli puhdaslinjainen, klassinen iltapuku, jolla on runsaasti käyttöä myös tulevaisuudessa.


Värivalinta ja klassisen kaunis leikkaus saivat kiitosta IS:n muotiasiantuntijalta Maryam Razavilta.

– Näyttäisi olevan tyypillistä Jenni Haukiota, fiilistelen tuota ametistin sävyä ja Jenni kantaa tuon klassisen mekon kauniisti, Huippumalli haussa -ohjelman ensi kauden juontaja, muotiasiantuntija Maryam Razavi kommentoi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt