Upeita kaunottaria ja säkenöiviä luomuksia – tällaisia juhlatyylejä Linnassa on ihasteltu vuosien varrella: katso kuvat!

Julkaistu: , Päivitetty:

LINNAN JUHLAT
Linnan juhlissa on vuosien saatossa nähty toinen toistaan upeampia kaunottaria. IS listasi kaunottaria viime vuosikymmeniltä.
Linnan juhlissa naisvieraiden yllä on vuosien saatossa nähty toinen toistaan upeampia pukuja. Joka vuosi jonkun juhlatyyli on noussut ylitse muiden ja hänestä on tullut Linnan kruunaamaton kuningatar.

IS listasi eräät viime vuosikymmenten upeimmat puvut ja kaunottaret.

Maria Melin

Seurapiirikaunotar Maria Melin on yksi Linnan juhlien kaikkien aikojen seuratuimmista kaunottaresta. Melin ja hänen silloinen puolisonsa Ingvar S. Melin olivat yksi Linnan juhlien seuratuimpia pareja. Maria Melinin tyyli sai vuolaita kehuja ja säväytti suomalaisia.


Vuonna 1980 Maria Melinin vaaleassa iltapuvussa hehkuivat kukkakoristeet.


Vuonna 1988 kansanedustaja Melin saatteli rouvansa Linnaan legendaarisessa puvussa, jota on ylistetty erääksi kaikkien aikojen upeimmaksi Linnan juhlapuvuksi.

Kermanvärisen luomuksen olkaa koristi tuolloin elävä valkoinen kalla.

Mari Palo

Oopperalaulaja Mari Palon yllä vuonna 2000 nähtyä hevosaiheista iltapukua on kutsuttu kautta aikojen näyttävimmäksi Linnan juhlien iltapuvuksi. Puvun suunnitteli Marcus Rotkirch.

– Marcus näytti minulle aluksi erilaisia luonnoksia iltapuvusta. Minua viehätti puvun malli ja väri, ja hevonen oli upea, erikoinen yksityiskohta, Palo kertoi puvusta tuolloin.


Marja Tiura

Entinen kansanedustaja Marja Tiura muistetaan useista kauniista juhlapuvuistaan. Tiura on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa kiinnittävänsä erityisesti huomiota asujen yksityiskohtiin.

– lltapuvussa pitää olla aina joku juju, jokin pieni yksityiskohta, Marja Tiura luonnehti tyyliään.


Krisse Salminen

Koomikko Krisse Salmisen yllä Linnassa vuonna 2006 nähty juhlapuku muistetaan. IS:n lukijat äänestivät tuolloin Salmisen puvun juhlien kauneimmaksi.


Hän paljasti IS:lle, ettei puku ole hänen omansa, vaan lainassa.

– Se oli lainassa Johanna Lätiltä, eli en ostanut sitä, hän kertoi puvun taustoista.

Tanja Karpela

Entinen kansanedustaja ja kulttuuriministeri Tanja Karpela oku vuodesta toiseen Linnan kuvatuimpia vieraita. Karpelan puvut ovat olleet näyttäviä ja naisellisia. Asujen väriskaala on vaihdellut tummansinisestä hehkuvan punaiseen.


Jaana Pelkonen

Kansanedustaja Jaana Pelkonen on vuosittain ollut Linnan seuratuimpia kaunottaria. Pelkonen osallistui ensimmäistä kertaa Linnan juhliin 2007 Suomessa järjestetyn euroviisufinaalin jälkeen. Ensimmäisiin Linnan juhliinsa Pelkonen pukeutui pirteään keltaiseen iltapukuun, jota koristi tuolloin suurinta muotia ollut vyötärölle asetettu leveä vyö.


Viime vuonna esikoistaan odottanut Jaana Pelkonen vitsaili muistuttavansa hopeisessa paljettipuvussaan ”discopalloa”:


Minna Kauppi

Suunnistaja Minna Kaupin yllä Linnan juhlissa vuonna 2008 nähty asu henki Hollywoodin glamouria. Puku oli Voglian suunnittelija Johanna Vilenin käsialaa. Kauppi kertoi tuolloin, että päälinjat suunnittelutyöstä tehtiin yhdessä. Muuten suunnittelijalla oli vapaat kädet.


– Olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Harmi, ettei pukua luultavasti tule käytettyä enää. En tiedä mikä olisi niin juhlava tilaisuus, että sen voisi pistää päälle, Kauppi sanoi IS:lle.

Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2011. Vartiainen hehkui kirkkaanoranssissa Katri Niskasen suunnittelemassa puvussa.


Kreikkalaisjumalattaren mieleen tuovan tyylin viimeistelivät tiukka, muhkea nuttura sekä näyttävät kultaiset korut.

Leena Harkimo

Leena Harkimon kultainen puku vuodelta 2002 on nimetty monia kertoja Linnan kauneimmaksi.


Jukka Rintalan suunnittelemassa tyylikkäässä luomuksessa huomio kiinnittyy näyttävään etumukseen, laahukseen ja onnistuneeseen leikkaukseen.

Anna Abreu

Anna Abreu ihastutti 2008 keltamustassa luomuksessa.


Sähäkän puvun suunnitteli Abreun ystävä Carla Ahonius, joka on sittemmin tullut tunnetuksi muun muassa Cheekin ja Jenni Vartiaisen managerina.

Kiira Korpi

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi on hurmannut kauneudellaan luistelukaukaloiden lisäksi myös Linnan juhlissa.


Vuonna 2007 Korpi hehkui juhlissa heleän persikkaisessa ja liehuvassa Elina Kiviojan suunnittelemassa iltapuvussa. IS:n lukijoiden mielestä hän oli tuona vuonna Linnan juhlien ehdoton kuningatar.


Korpi edusti upeana myös vuonna 2014. Tuolloin hän oli valinnut ylleen Tom Fordin suunnitteleman valkoisen iltapuvussa. Tyköistuvan iltapuvun clou löytyi kauluksesta, jossa yhdistyivät erikoiset leikkaukset ja mustat yksityiskohdat.

Hanna Koivu

Jääkiekkoilija Saku Koivu ja hänen vaimonsa Hanna astelivat ylväinä Linnan juhliin vuonna 2014. Hanna oli pukeutunut tuolloin mustaan toisen olkapään paljastavaan mustaan iltapukuun


IS:n lukijat äänestivät tuolloin Hannan Linnan seksikkäimmäksi kaunottareksi.

Maria Guzenina

Sosiaalidemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja Maria Guzenina on kääntänyt katseita Linnan juhlissa jo monien vuosien ajan.


Vuonna 2014 hänen pitkähihainen musta juhlapukunsa hohti kultaisena hohtaen.


Vuonna 2015 entinen peruspalveluministeri oli pukeutunut varsin poikkeukselliseen vaaleaan iltapukukuun, jota koristi kesäinen kukkaprintti.

Elli Haloo

Haloo Helsingin! laulaja Elli Haloo oli yksi toissa vuoden vuoden Linnan juhlien säväyttäjistä.


Laulajan mustaa iltapukua oli koristeltu näyttävillä valkoisilla kukkakuvioilla.

Elli Haloon oli tuonut pukuunsa paljon tylliä ja rokkia. Asun oli suunnitellut muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terho.

Satu Taiveaho

Poliitikko Satu Taiveaho on Linnan juhlien jokavuotinen ehdokas Linnan kuningattareksi. 41-vuotias Taiveaho on onnistunut vuodesta toiseen säväyttämään tyylillään itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla.


Vuonna 2015 Taiveaho luotti vaaleanpunaiseen niin iltapuvussa kuin kampauksessa.


2016 Linnan juhlissa Taiveahon yllä nähtiin läpikuultava ja kukallinen juhlapuku.

Helena Lindgren

Laulaja-näyttelijä Helena Lindgren juhli itsenäisyyttä Linnassa silloisen puolisonsa Jorma Uotisen kanssa vuonna 1998.

Lidgren oli valinnut ylleen kultaisen ja paljastavan puvun. Asun yläosa oli läpikuultavaa kangasta, jota oli koristeltu kultaisilla kiemuraisilla koristeilla. Asun oli suunnitellut Erika Turunen.


Kultainen sävy jatkui koko puvussa, mutta helmasta löytyi myös punertavaa sävyä. Kokonaisuuteen hän oli yhdistänyt näyttävän kaulakorun ja punaiset hansikkaat.

Eija-Riitta Korhola

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ei ole pelännyt pelata Linnan juhlissa näyttävyydellä.


Vuonna 2009 Korhola luotti juhlatyylissään flamencohenkiseen pukuun.


Vuonna 2011 Korhola oli valinnut ylleen hempeän vaaleanpunaisen iltapuvun, jonka on suunnitellut Meslewin omistaja Leena Koukkari. Puku henki hieman menneiden vuosikymmenien tyyliä etenkin takapuolen päällä olevan laskostuksen suhteen.


Vuonna 2012 hän pukeutui taivaansiniseen pukuun ja kertoi värjänneensä teenlehdillä puvun alta kuultaneet rintaliivinsä ihonväriseksi.

Maria Ylipää

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää ihastutti Hanna Sarénin suunnittelemassa tummanpunaisessa puvussa vuonna 2012.


Puvussa oli sekä avonainen selkä että kaula-aukko.

– Halusin vanhan ajan Hollywood-glamouria modernilla twistillä, Ylipää kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

Elina Kiikko

Kansanedustaja Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko on nähty Linnan juhlissa useaan otteeseen mitä näyttävimmissä puvuissa.


Vuonna 2014 hän säväytti keltaisessa ja hyvin yksinkertaisessa iltapuvussa, joka oli Stella McCartneyn luomus.

Pikanttina yksityiskohtana hänen puvussaan nähtiin kultainen vyö, joka hänellä oli Linnan juhlissa myös edellisvuonna

Jenni Haukio

Presidentti Sauli Niinistön puoliso rouva Jenni Haukio on ollut koko Niinistön presidenttikauden ajan Linnan juhlien kuvatuin kaunotar.

Haukion asun paljastuminen onkin ollut monesti yksi koko illan odotetuimmista hetkistä. IS:n lukijat ovat myös äänestäneet hänet monesti Linnan juhlien kruunaamattomaksi kuningattareksi.


Vuonna 2012 ensimmäisissä Linnan juhlissaan presidentin puolisona Haukio edusti Paola Suhosen suunnittelemassa sinisen sävyisessä puvussa. Herkän iltapuvun kangasta koristivat Suomen maakuntakukat.


Kun itsenäisyyspäivää juhlittiin Presidentinlinnan sijasta Tampere-talossa vuonna 2013, niin Haukio pukeutui iltapuvun sijaan lyhyempään, mustanhopeaan pukuun, jossa oli muodikkaasti vain yksi olkain.

Silkkilurexista ja silkkisametista valmistetun puvun oli suunnitellut vaatesuunnittelija MTO Sari Nordström.


Vuonna 2014 Haukion vaaleansinistä ja hentoa hopeanhohtoa yhdistellyt iltapuku hurmasi sekä Linnan juhlien vastaanotolla että kotikatsomoissa. Ranskasta tilatut 1960-luvun brokadikankaat näyttivät upeilta Sari Nordströmin suunnittelemassa, klassisen yksinkertaisessa mekossa, jonka yksityiskohtana oli hopeanhohtoisesta kankaasta tehty vyö ja laahus.

Lola Odusoga

Vuoden 1996 Miss Suomi, malli ja juontaja Lola Odusoga asteli vuonna 1998 Linnan juhliin vartaloa imartelevassa sinisessä iltapuvussa.


Turkoosin sininen ja tyköistuva iltapuku asetti kantajalleen melkoisen haasteen: vartalon epäkohtia ei voinut peitellä lainkaan. Lolan tosin kelpasi edustaa, sillä hän oli tuolloin juuri kruunattu Miss Universum -kilpailun toiseksi perintöprinsessaksi.

Mirella Koullias

Jääkiekkoilija Ossi Väänäsen ex-vaimo, malli Mirella Koullias edusti upeana Linnan juhlissa vuonna 2011 mustassa elegantissa iltapuvussa.


Koulliaksen iltapuku on musta, kapea ja selästä varsin avoin Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelema uniikkipuku.

Puvun kruunaa herkkä, pitsinen, pitkä laahus ja upeat Pohjalaisen takomat hopeakorut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt