IS seurasi Linnan juhlia hetki hetkeltä: Niinistön terveiset suomalaisille: ”Ihmiset täällä ovat aika kovaa väkeä”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomat seurasi Linnan tapahtumia hetki hetkeltä.
Yllä olevalla videolla Kike Elomaa kertoo itsenäisyyspäivän tunnelmistaan.

Klo 23.21: Madventuresista julkisuuteen tulleet Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff viihtyivät Linnan juhlissa.

– Näinä eripuran aikoina oli mahtavaa nähdä ihmisiä eri kentiltä, Milonoff kertoi Ylelle.

Rantala kertoi keskustelleensa lähes kaikkien hallituspuolueiden edustajien kanssa.

– Oli tosi avartavaa ja mielenkiintoista.

Presidentinlinnassa kaksikko kehui Suomea Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Suomi näyttää hyvältä. Monilla mittareilla mitattuna tämä on hyvä maa. Täällä asuu maailman viidenneksi onnellisin kansa, Rantala sanoi.

– Suomi on myös maailman turvallisin maa, Milonoff muistutti.

Katso ja lue haastattelu täältä.

Klo 23.11: Riossa olympiapronssia voittanut nyrkkeilijä Mira Potkonen oli ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa.

– Tosi rento tunnelma. Paljon haastatteluja, kuvaili Potkonen juhlia Ylen haastattelussa.

Näyttelijä Jarkko Lahti oli samoilla linjoilla.

– Se oli loppujen lopuksi rennompaa ja ehkä kotoisampaa kuin mitä television välityksellä on seurattu.

Lahden mukaan Presidentinlinnassa oli välillä myös tungosta ja jonottelua. Lahti näyttelee Hymyilevä mies -elokuvassa nyrkkeilijä Olli Mäkeä.

– Kyllähän se on fantastisen kova maailma ja hieno. Siinä on paljon yhtymäkohtia näyttelijän ammattiin.

Klo 22.50: Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson ei viime vuonna tullut itsenäisyyspäivän vastaanotolle, sillä pitää juhlia ulkonäkökeskeisinä. Tänä vuonna hän osallistui juhliin sairaalakankaasta tehdyssä mekossa.

– Tietenkin asuni on statement, Andersson kertoi IS:n haastattelussa.

Lue koko haastattelu täältä.

Klo 22.44: Tähdet tähdet -kilpailun voittanut laulaja Pete Parkkonen esiintyi Kämpissä jatkoilla. Parkkonen lauloi kappaleen Kohta sataa.

Klo 22.34: Tangokuninkaalliset Erika Vikman ja Marco Lundberg juhlivat itsenäistä Suomea Kämpissä. Kaksikon mukaan tango ja Suomi liittyvät vahvasti yhteen.

– Kyllähän tangolla on Suomessa iso historia. Oikeastaan mennään käsi kädessä itsenäisen Suomen kanssa, Lundberg kertoi.

– Tangoon liittyy paljon erilaisia tunteita, Vikman jatkoi.

Vikman väisti Ylen toimittajan kysymyksen Vikmanin ja Dannyn suhdekohusta. Lue lisää täältä.

Lundbergin mukaan laulukilpailu on hänelle toiminut valtavana ponnahduslautana. Hän kertoi, että maaliskuussa olisi tarkoitus julkaista levy. Myös keikkailu jatkuu.

Tangokuninkaalliset esiintyivät jatkoilla. Vikman esitti kappaleen Yön kuningatar ja Lundberg kappaleen Hurmio.

Klo. 22.26: Moni Linnan juhliin kutsutuista on siirtynyt jo jatkoille. Lauri Tähkä esiintyi jatkoilla Kämpissä. Myös Laura Voutilainen esiintyy perinteisillä jatkoilla.

Klo 22.13: Presidenttipari kertoi juhlaillassa olleen monia kohokohtia kuten kättelyn aloitus ja sotaveteraanien ja lottien kanssa seurustelu. Niinistö toisti jälleen näkemyksensä siitä, etteivät suomalaiset välttämättä aina muista, kuinka hyvin asiat ovat.

– Meidän on ehkä omalta vaatimattomuudeltamme vaikea ymmärtää sitä, että asiat täällä ovat aika hyvin ja ihmiset täällä ovat aika kovaa väkeä hoitamaan asioita. Se on minulle mieleenpainuvinta suomalaisuutta.

Niinistön mukaan suomalaisuuteen kuuluu vahvasti se, että tunnetaan vastuuta, oikeudenmukaisuus ja heikompien auttaminen.

– Oikein hyvää illanjatkoa sinne kotikatsomoihin myös, Niinistö toivotti haastattelun päätteeksi.

Klo 22.11: Yle kysyi näyttelijä Vesa Vierikolta ja näyttelijä Jope Ruonansuulta, minkälainen viihde uppoaa suomalaisiin.

– Yleensä tämmöisen empiirisen tutkimuksen valossa hauska viihde, Vierikko vastasi.

– Suomalaiset rakastavat hölömöjä juttuja ja sitä, että panee itsensä likoon. Suomalaiset rakastavat imitointeja ja mitä syvempään loppuiltaan mennään, sen hölmömpiä ja rasvaisempia juttuja.

Kaksikko oli illan aikana ehtinyt jutella monien julkkisten kanssa.

– Hjallis (Harkimo) elvisteli kännykkänsä kanssa, Ruonansuu kertoi pilkettä silmäkulmassa.

Kari Ketonen oli ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa.

– Onhan tämä aikamoista hiippailua tämä touhu täällä, Ketonen sanoi IS:n haastattelussa.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Klo 22.08: Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen saapui Linnan juhliin yhdessä naisystävänsä Heidi Huhtamaan kanssa. Huhtamaa oli pukeutunut yksinkertaiseen, olkaimettomaan mustaan mekkoon.

Klo 22.04: Neljännen paralympiakultansa voittanut kelaaja Leo-Pekka Tähti kertoi Ylelle, ettei seuraaviin paralympialaisiin ole asetettu vielä selkeitä tavoitteita. Tähti kertoi, että menestys tuntuu edelleen uskomattomalta.

– Nyt on 12 vuotta hallinnut omaa lajiaan, kyllä se on huikea homma.

Klo 22.00: Näyttelijät Kari Ketonen ja Jarkko Saariluoma nähtiin Linnan juhlissa. Ylen haastattelussa miehet kertoivat iltansa kulusta.

– Ilta on sujunut rauhallisesti, seisoskellen näissä hienoissa huoneissa, Ketonen kertoi.

Saariluoman ilta sen sijaan oli sujunut vauhdikkaasti.

– Olen kerennyt juomaan, syömään ja käymään tanssilattialla, Saariluoma sanoi.

Klo 21.54: Vuoden vapaaehtoiseksi valittu Brother Christmas sanoi Ylen haastattelussa aloittaneensa hyväntekeväisyystyön, koska halusi muuttaa asioita.

– Se lähti oikeastaan siitä, että iso osa ihmisistä vain puhuu asioista, muttei tee mitään.

Brother Christmas saapui Linnan juhlaan ilman naamiota. Yleensä hänet on nähty julkisuudessa pitkässä valkoisessa parrassa ja päähineessä. STT:n haastattelussa hän kertoi kutsun Presidentinlinnaan olevan suuri kunnia.

– Ei tämän isompaa kunniaa oikein Suomessa voi saada.

Lue lisää täältä.

Klo 21.50: Kaartin Combo aloitti soiton. Solistina toimii Reeta Vestman. Ensimmäinen kappale oli Whitney Houstonin klassikko I wanna dance with somebody.

Klo 21.49: Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoi Ylen haastattelussa Lapin matkailun olevan nousussa upean luonnon vuoksi.

– Ennen kaikkea puhtaus, raikkaus toimivuus – se on nykymatkailijalle luksusta, Kärkkäinen kertoi.

Lapin matkailu on ollut esillä etenkin sen jälkeen, kun kiinalainen verkkokauppajätti Alibaba solmi yhteistyösopimuksen Finnairin kanssa. Aiheesta voi lisää täältä.

Klo 21.45: Kansanedustaja Markku Rossi (kesk) ja lausuntataitelija Matti Kaarlejärvi tulivat Linnan juhliin ensimmäistä kertaa yhdessä. Viime vuonna, kun Ylen juontaja vahingossa kutsui Kaarlejärveä Rossin puolisoksi, Rossi tuohtui selostuksesta ja piti termiä virheellisenä. Lue lisää täältä.

Klo 21.39: Minnesota-orkesterin kapellimestari Osmo Vänskä ja toimittaja ja kirjailija Anu Partanen ovat asuneet pitkään Yhdysvalloissa. Liikemies presidentti Donald Trump valittiin Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi marraskuussa. Suomalaiskaksikko yrittää suhtautua optimisesti tulevaisuuteen.

– Pelätään pahinta, mutta toivotaan parasta, Vänskä kiteytti Ylen haastattelussa.

Klo 21.33: Presidenttipari on tanssilattialla. Parin esimerkkiä seuraten tanssilattia täyttyi juhlijoista.

Klo 21.28: Nyhtökauran toinen keksijä Maija Itkonen kertoi Ylelle, ettei perhe ole vielä kyllästynyt nyhtökauraan. Nyhtökauraa sai maistaa myös Linnan juhlissa. Toinen innovaation taustalla ollut Reetta Kivelä kertoi, että nyhtökauraa joutuu vielä hetken aikaa jonottamaan. Tuote on monesta paikasta ollut loppu, vaikka kysyntää olisi.

– Me luvataan, että tuotanto nousee koko ajan. Myös kysyntä nousee koko ajan, Kivelä sanoi Ylen haastattelussa.

– Sehän on vain positiivinen juttu, ollaan iloisia siitä, että suomalaiset innovaatiot kiinnostavat, Itkonen muistutti.

Klo 21.25: Valtiosali alkaa täyttyä vieraista. Tanssin aloittaa presidenttipari.

Klo 21.21: Presidentti Tarja Halonen kertoi Ylen haastattelussa, että maailma käy läpi muutoksia. Hänen mukaansa oikea turvallisuus löytyy kuitenkin yhteistyön kautta. Halosen mukaan Suomella on mahdollisuuksia vaikuttaa sen sijaan, että maailman tapahtumia seurattaisiin vain sivusta.

– Voidaan sanoa, että meidän yhteiskuntajärjestelmämme ei suojaa virheitä, mutta niistä eroon pääseminen ja uudelleen korjaaminen näyttää olevan helpompaa kuin monessa muussa järjestelmässä.

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin puoliso Hillary Clinton oli päästä tänä vuonna maan seuraavaksi presidentiksi ja Yhdysvaltain nykyisen presidentin Barack Obaman Michelle-vaimon toivotaan asettuvan ehdolle seuraavissa vaaleissa. Halosen puolisolla Pentti Arajärvellä ei ole presidenttiehdokkuus suunnitelmissa.

– Tuskin, Arajärvi sanoi huvittuneena.

Klo 21.19: Presidentti Sauli Niinistö vitsaili suunnistusta harrastaneen sotaveteraanin Franz Krogellin kanssa. Sotaveteraani kertoi ensimmäisessä Jukolan viestissä sataneen niin paljon, että hänen suunnistuskaverinsa kartta kastui aivan täysin.

– Eikä häntä sen koommin näkynyt, Niinistö heitti, ja sotaveteraaneja nauratti.

Klo 21.09: Rauhanturvaajat Liisa Tolonen ja Mika Kalmari saivat tänä vuonna kutsun Presidentinlinnaan. Tolosen mukaan työkomennus on avannut silmiä ja antanut perspektiiviä. Kalmari tuli lomille vasta lauantaina ja palaa takaisin töihin myöhemmin tällä viikolla.

– Jos jotain haluaisin lisää, sellaista yhteisöllisyyttä kaipaisin siihen, että jos koetaan vaikeita hetkiä, Kalmari peräänkuulutti.

– Köyhissä oloissa ihmisistä löytyy yllättävää iloisuutta ja positiivisuutta, Tolonen sanoi.

– Kyllä meillä on opittavaa heiltä, Tolonen jatkoi.

Rauhanturvaajien mukaan suomalaisia ammattilaisia arvostetaan ulkomailla.

Klo 21.03: Sotaveteraani Tauno Hämäläinen, 100, kertoo Ylelle yllättyneensä kutsusta Linnan juhliin.

Hämäläinen kertoi olleensa valtion asevarastolla töissä, kun sota syttyi. Hän ei vielä tuolloin ollut suorittanut asevelvollisuutta.

– Yhtenä aamuna, kun juotiin teetä seitsemän aikaan, yksi mies tuli ja huusi, että sota on alkanut.

Hämäläisen mukaan suomalaisten sotilaiden vahvuutena oli se, että saman yksikön sotilaat olivat usein tuttuja entuudestaan. Sotaveteraani korosti myös kansakoulun merkitystä.

– Kaikki oli tuttuja saman kylän poikia, saman pitäjän poikia. Tajunnassa oli se, että jos ei pistetä hanttiin, erittäin huonosti käy. Sen tajusi jokainen.

Lue lisää täältä.

Klo 21.02: Presidentti Sauli Niinistö kertoo parin vuoden takaisesta tapahtumasta, kun kaksi yli 100-vuotiasta sotaveteraania tapasi toisensa lähes 80 vuoden kuluttua edellisestä kerrasta.

– Se oli uskomaton kokemus, Niinistö kertoi veteraaneille.

Klo 21.00: Tasavallan presidentti tervehtii sotaveteraaneja ja lottia.

Klo 20.57: Tasavallan presidentti ja rouva Haukio eivät ole vielä saapuneet kahvitilaisuuteen.

Klo 20.55: Sotaveteraanien ja lottien kahvitilaisuus on alkanut. Viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt ei tänä vuonna päässyt Linnan juhliin. 94-vuotias Gerdt jätti itsenäisyyspäivän vastaanoton väliin lääkärin suosituksen takia, IS uutisoi aiemmin.

Klo 20.52: Pop-laulaja Robin Packalen on Linnan juhlissa ensimmäistä kertaa.

– Tämähän on ihan hirveä kunnia olla täällä. Viime itsenäisyyspäivänä olin Kämpissä jatkoilla esiintymässä. Siitä pari vuotta aikaisemmin olimme kaksi vuotta peräkkäin Mikkelissä keikalla, Robin kertoi Ylen haastattelussa.

Klo 20.50: Entiset tasavallan presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari puolisoineen päättivät toisen kättelyn. Ahtisaari, Halonen ja nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö poseerasivat kuvassa. Katso yhteiskuva täältä.

Klo 20.48: Presidentti Sauli Niinistö jutteli myös pitkään Kiinan suurlähettilään kanssa.

Klo 20.47: Urheiluhulluksi tunnustautuva Juha Tapio pistäytyi ISTV:n haastattelussa Linnan juhlissa. Hän kertoi haluavansa jutella olympiamitalisti Mira Potkosen kanssa. Tapio on jäämässä pitkälle keikkatauolle ja suunnitelmat ovat selvät. Vaimo Raija Mattilan mukaan pari on lähdössä lomamatkalle.

– Me lähdetään kesälomalle, koska meillä ei ole milloinkaan kesällä yhteistä lomaa.

Matkakohdetta Tapiot eivät suostu paljastamaan.

– Vähän kauemmas kuin Haaparantaan, Juha Tapio letkautti.

Klo 20.45: Tasavallan presidentillä riitti juttua Yhdysvaltain suurlähettilään kanssa.

Klo 20.43: Iranin suurlähettiläs ei taaskaan kätellyt Jenni Haukiota. Hän tervehti presidentin puolisoa pitämällä oikeaa kättään vasemmalla rinnallaan ja nyökkäämällä.

Klo 20.42: Presidentin kanslia on julkaissut kuvaa tarjoiluista. Pöytiin on katettu muun muassa nyhtökaura-suppilovahvero-ohukaiskääryleitä.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Kello 20.35: Pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini kättelivät hallituksesta ensimmäisinä presidenttiparia.

Kello 20.30: Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kätteli presidenttiparia. Väyrynen oli saapunut Linnan juhliin yhdessä Vuokko-vaimonsa kanssa.

Kello 20.26: Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kätteli presidenttiparia.

Kello 20.24: Toinen kättely on alkanut. Arkkipiispa Kari Mäkinen kätteli presidenttiparia ensimmäisenä. Arkkipiispan jälkeen kättelyvuorossa oli eli hiippakuntien piispat sekä ortodoksisen ja katolisen kirkon edustajat.

Kello 20.21: Sairaslomalla ollut ulkoministeri Timo Soini (ps.) osallistuu Linnan juhliin. Hänen nähtiin menevän sisälle Esplanadin puolelta.

Kello 20.13: Ensimmäisen kättelyn päätti Erkki Tuomioja.

Kello 20.11: Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa kätteli presidenttiparia. Elomaa oli pukeutunut samettiseen juhlapukuun, jonka kaula-aukko oli varsin syvään uurrettu. Lue lisää täältä.

Kello 20.10: Robin pääsi kättelemään presidenttiparia. Hän oli saapunut Linnan juhliin yksin. Hänen asunsa keräsi nopeasti kiitosta sosiaalisessa mediassa, jossa häntä jo hehkutettiin illan tyylikkäimmäksi ja hyväksi esikuvaksi nuorisolle.

Kello 20.04: Poptähti Robin Packalen on saapunut Presidentinlinnalle. Packalenin puvussa on erikoiset kultaiset yksityiskohdat. Lue lisää täältä.

Kello 20.01: Näyttelijä Jonna Järnefelt kätteli presidenttiparia. Lue lisää Järnefeltin asusta täältä.

Kello 20.00: Sulo Karjalainen, Kuusamon Suurpetokeskuksen isäntä, kätteli presidenttiparia. Karjalainen on hoivannut taitelijakarhu Juusoa. Lue lisää täältä.

Kello 19.59: Kättelyvuorossa olivat käsikirjoittaja Mikko Myllylahti puolisoineen. Eevi Myllylahdella oli yllään harmaa, kierrätysmateriaalista tehty puku.

Klo 19.56: Kirjailija Laura Lindstedt kätteli presidenttiparia. Lindstedtin mustan puvun selkä oli läpinäkyvä.

Klo 19.53: Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren kätteli puolisonsa kanssa presidenttiparia. Sirenillä oli yllään upea turkoosi juhlapuku.

Klo 19.50: Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen ja puoliso Satu Taiveaho kättelivät presidenttiparia. Upeista puvuista tunnettu Taiveaho oli jälleen pukeutunut näyttävään jäisen siniseen juhlamekkoon, jossa oli laahus. Lue lisää täältä.

Klo 19.47: Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman asteli presidenttiparin eteen näyttävässä valkoisessa juhlapuvussa. Vikmanin seurana oli puoliso Tomi Mäkipelto.

Klo 19.45: Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen kätteli presidenttiparia.

Klo 19.42: Suomen ainoan mitalin Rion olympialaisista tuonut nyrkkeilijä Mira Potkonen oli ISTV:n haastattelussa Linnan sisätiloissa. Potkonen oli pukeutunut violettiin asuun, jonka oikeaa olkaa verhosivat komeat koristeet.

Potkosen puku oli suunniteltu hänen toiveidensa mukaisesti. Puku on Elina Louerannan tekemä ja suunnittelema.

– Päästiin hyvin yhteisymmärrykseen ja tuli kyllä ihan kiva, Potkonen kommentoi.

Klo 19.41: Linnan edustalla vaimonsa kanssa haastateltu Jope Ruonansuu kertoo vahvuudekseen suomalaisen kansan tuntemuksen, joka on kertynyt vuosien viihdyttämisen seurauksena. Ruonansuu on seurannut mielissään Saara Aallon huimaa kansainvälistä menestystä.

– Onhan se mieletön juttu, että tästä maasta löytyy niin suuria taitajia.

Klo 19.40: Madventuresista ja Docventuresista tutut Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milanoff kättelivät presidenttiparia. Kaksikon vaimojen upeat asut varastivat kuitenkin huomion. Lue lisää täältä.

Klo 19.37: Kansanedustaja Jaana Pelkonen kätteli presidenttiparia. Pelkonen oli pukeutunut vartaloa myötäilevään paljettimekkoon. Mekko korosti Pelkosen raskausvatsaa.

Klo 19.36: Keskustan kansanedustaja Lasse Hautala ja hänen puolisonsa Marjatta kättelivät presidenttiparia. Marjatta Hautalan jäänsinisessä mekossa oli näyttävä helma.

Klo 19.34: Valtakunnallisen Roihu-partioleirin johtaja Heikki Otsolampi kätteli presidenttiparia.

Klo 19.30: Vuoden pakolaisnainen Rita Kostama kätteli presidenttiparia. IS haastatteli Kostamaa Linnan ulkopuolella. Lue haastattelu täältä. Kostaman mies astui puolisonsa mekon laahuksen päälle kahdesti. Lue tilanteesta lisää täältä.

Klo 19.28: Tennispelaaja Henri Kontinen saapui Linnan juhliin Emilia Saksmanin kanssa. Saksamanilla on yllään musta, selästä avoin juhlapuku.

Klo 19.25: Jalkapalloilija ja valmentaja Sami Hyypiä kätteli presidenttiparia. Sami Hyypiän seurana on Susanna-vaimo. Lue lisää täältä.

Klo 19.22: Jääkiekkopersoona Kalervo Kummola kättelyvuorossa.

Klo 19.19: Toimittajalegenda Helena Petäistö kätteli presidenttiparia. Petäistö kertoi aiemmin Ilta-Sanomille hänen kutsunsa saapuneen myöhässä, koska Posti oli hukannut sen.

Klo 19.14: Nyrkkeilijä Mira Potkonen kätteli presidenttiparia. Potkosen seurana oli Henri Potkonen. Myös Nooralotta Neziri on kätellyt presidenttiparia.

Klo 19.12: Olympiamitalisti, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti kättelee presidenttiparia. Lue lisää tästä.

Klo 19.08: Suomalaisten sotaveteraanien lisäksi Linnan juhlissa nähdään myös ruotsalaisia ja virolaisia vapaaehtoisia. Muun muassa ruotsalainen Bengt Jansson kutsuttiin tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Klo 19.00: Sotaveteraani, kenraali Jaakko Valtanen kätteli presidenttiparia ensimmäisenä. Toisena kätteli Torsten Liljeberg. Ensimmäiseksi kättelevät sotaveteraanit ja lotat.

Klo 18.42: Aitajuoksija Nooralotta Neziri on saapunut Presidentinlinnalle. Nezirille presidenttiparin tapaaminen on illan kohokohta. Nezirin mukaan treeneihin tulee tauko huomenna.

– Huomisen saan pitää lepoa.

Neziri esitteli myös Katri Niskasen suunnittelemaa juhlapukua. Neziri oli valinnut koruikseen A.Tillanderin korut, joiden arvo oli yhteensä lähes 90 000 euroa. Lue lisää tästä.

Klo 18.40: Presidentin kanslia julkaisi kuvan presidenttiparista. Jenni Haukiolla on kuvassa tyylikäs violetti puku. Lue lisää Haukion puvusta täältä.

Klo 18.22: Sotaveteraani, entinen olympiameloja Torsten Liljeberg ja hänen vaimonsa odottavat Presidentinlinnan edustalla.

Klo 18.10: Ensimmäiset vieraat ovat saapuneet Linnan juhliin. ISTV haastatteli ensimmäiseksi sotaveteraani Reino Kirjusta, joka oli saapunut paikalle Raakel-vaimonsa kanssa.

– Harvinainen, harvinainen kutsu, Kirjunen sanoi.

Lue 95-vuotiaan sotaveteraanin Osman Abdrahimin haastattelu täältä.

Klo 18.03: Linnan juhlien alkuun on alle tunti. Voit lukea juhlien aikataulusta lisää täältä.

Klo 18.00: Presidenttipari vilkuttaa presidentinlinnan parvekkeelta ylioppilaiden soihtukulkueelle. Jenni Haukion violetin värisen juhlamekon helma näkyi talvitakin alta. Lue lisää täältä.

Klo 17.22: Itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsun saanut 95-vuotias veteraani Joel Vesalainen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa toivovansa suomalaisilta omatoimisuutta.

– He saisivat olla pikkaisen omatoimisempia ja saada enemmän aikaa. Kun muistelee sitä omaa aikaansa, silloin piti tulla omillaan juttuun aika pitkään. Ja vielä jelpata toisiakin.

Lue lisää aiheesta täältä.

Klo 17.14: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toivottanut hyvää itsenäisyyspäivää Facebookissa.

– Olipa väkeä ulkoilemassa, ja tavan takaa kuului iloisesti: Hyvää itsenäisyyspäivää! Nyt sitten iloisesti kirjoitin sen teillekin!

Klo 16.28: Valmistelut Presidentinlinnassa alkavat olla jo loppusuoralla, tasavallan presidentin kanslia twiittaa. Twiitissä Lapin matkailuopiston tarjoilijaopiskelijat saavat ohjeita.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt