Posti hukkasi kutsun – Helena Petäistön Linnan juhlien pukukriisi ratkesi: ”Valmistuu viime hetkellä” - Linnan juhlat - Ilta-Sanomat

Posti hukkasi kutsun – Helena Petäistön Linnan juhlien pukukriisi ratkesi: ”Valmistuu viime hetkellä”

Toimittajalegenda Helena Petäistö löysi tekijän iltapuvulleen Linnan juhlia varten.

Helena Petäistö löysi sittenkin itselleen puvun Linnan juhlia varten.

5.12.2016 14:28

Tunnettu tv-toimittaja Helena Petäistö on joutunut kiireen vilkkaa etsimään itselleen puvun tasavallan presidentin isännöimää itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa varten, sillä Petäistön kutsu Linnan juhliin saapui perille vasta viime torstaina, kolme arkipäivää ennen itsenäisyysjuhlia.

Kutsu saapui myöhässä, koska Posti oli hukannut kutsun.

– Yritän nyt todellakin parhaani, että voisin mennä Linnan juhliin, Helena Petäistö kertoi Ilta-Sanomille perjantaina tekstiviestitse.

35 vuotta MTV:n kirjeenvaihtajana työskennelleen Petäistön kaikki juhlakorut ja iltapuvut ovat Pariisissa, joten kokenut toimittaja joutui etsimäään itselleen puvun pikavauhtia.

Vielä perjantaina Petäistö sanoi puvun etsinnän olevan ”ihan vaiheessa”, mutta nyt pukuongelmaan on löytynyt ratkaisu.

Petäistö pukeutuu turkulaisen muotisuunnittelijan Jaana Varkki-Terhon luomukseen. Varkki-Terhon Muotikuu-yritys tiedotti, että Petäistön puku on tummansinistä silkkiä ja pitsiä. Kaksiosainen asu on suunniteltu Helena Petäjistön toivomusten mukaan.

”Perinteisellä menetelmällä kudottu doupion-silkki sai somisteekseen herkkää, Ranskassa valmistettua pitsiä – onhan ranskalainen kulttuuri lähellä Helena Petäistön sydäntä ja myös Jaana Varkki-Terhon tärkeimpiä innoittajia”, tiedotteessa kerrotaan.

Muotikuun tiedotteen mukaan Petäistön puku valmistuu aivan viime hetkellä ennen Linnan juhlia.

– Suomen itsenäisyys on niin tärkeä asia, ettei sen kunnioittamista voi jättää väliin, oli oma tilanne mikä hyvänsä. Kuitenkin kyse on valtakunnan arvokkaimmasta juhlasta, jonne ei voi mennä niin kuin muille kekkereille, vaan juhlaetikettiä tulee kunnioittaa, Petäistö kommentoi IS:lle perjantaina.

Linnan juhlat on Helena Petäistön ensimmäinen julkinen esiintyminen sitten kesäkuun, jolloin MTV3:n legendaarinen Pariisin-kirjeenvaihtaja sai aivoinfarktin, jonka seurauksena vasen puoli hänen kehostaan halvaantui. Yllättävä sairauskohtaus vei Petäistön kahdeksi kuukaudeksi sairaalaan Brysselissä.

Aivoinfarktin jälkeen Petäistö jäi pitkälle sairauslomalle eikä häntä ole nähty ruuduissa sen koommin. Häntä ei nähdä tv-ruudussa toimittajan roolissa jatkossakaan, sillä hänen 35-vuotinen uransa MTV:llä päättyi sairauslomaan ja sen jälkeen alkavaan eläkkeeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?