”Roskasakki”-pariskunta vietti itsenäisyysjuhlaa kipulääkkeiden voimin

Julkaistu:

Roskia keräävä Erkkilän eläkeläispariskunta vietti viime viikon vastoinkäymisistä huolimatta ikimuistoista itsenäisyyspäivää.
Kutsu presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle oli tamperelaisparille iloinen yllätys. Viime viikon lauantaina tapahtui kuitenkin ikävä onnettomuus, joka oli vähällä estää koko lähdön ja johtaa vielä ikävämpiin seurauksiin.

Kaija Erkkilä putosi kaivoon kerrostalon kellarissa ja sai rytäkässä ruhjeita ja venähdyksiä. Myös aviomies Ilkka sai kipuja alaselkäänsä ja vasempaan kylkeensä, kun hän auttoi vaimoaan ylös.

Pariskunta osallistui kuitenkin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin kipulääkkeiden voimin ja ”talvisodan hengessä”.
- Kyllä oli niin kupliva ilo rinnassa koko illan. Mentiin sillä asenteella, että juhlitaan Suomen itsenäisyyttä eikä lähdetä mihinkään asuvarustelukilpailuihin mukaan. Tavattiin ihania lottia ja veteraaneja, ja saatiin heidän kanssaan vaihtaa ajatuksia, Ilkka Erkkilä kertoo.

Kaija Erkkilän mielestä varsinkin konsertti teki illasta ikimuistoisen, vaikka kipeä lonkka vihoittelikin kävellessä ja seistessä.
- Konsertti oli valtavan hieno. Siitä me kyllä nautimme. Vähän ihmeteltiin, kun jotkut moittivat seuraavan päivän lehdessä, hän kertoo.

Seuraavana iltana roskia keräämään

Presidenttiparin kanssa Erkkilät pääsivät juttusille vain ohimennen kättelyiden yhteydessä, jolloin Jenni Haukio kiitti heitä tehdystä työstä. Erkkilät juhlivat Tampere-talolla puoli kymmeneen asti, minkä jälkeen matka jatkui vielä hotelli Tammeriin.

Seuraavan roskienkeruuretkensä pariskunta teki jo lauantai-iltana. Silloin maasta löytyi heidän mukaansa nelisen sataa tupakantumppia.
- Illansuussa lähdettiin ulos kävelemään. Otettiin ”noukkurit” mukaan ja mentiin keskustaan, Kaija Erkkilä kertoo.

Myös monet vastaantulijat tunnistivat parin ja tulivat juttelemaan.
- Ihan halauksia saatiin kansalaisilta. Se aina lämmittää hirveästi mieltä, iloitsee Kaija Erkkilä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt