Linnan juhlat

Tellervo Koivisto: "Karkasin Linnasta omille teilleni"

Julkaistu:

Tellervo Koivistolla vei aikaa tottua uuteen rooliin tasavallan presidentin puolisona sekä turvamiehiin.
Rouva Tellervo Koivisto elää edelleen aktiivista elämää ja liikkuu paljon kaupungilla, osallistuu aika ajoin eduskunnan kahvitilaisuuksiin ja käy päivittäisillä kävelylenkeillä.

Tellervo Koiviston vapaa liikkuminen rajoittui 1982, kun hänen miehestään Mauno Koivistosta tuli tasavallan presidentti. Aikoinaan myös kansanedustajana ja kaupunginvaltuustossa aktiivisesti toimineen Tellervo Koiviston oli luovuttava tuolloin muun muassa valtuustopaikastaan.

- Minulle, joka olin ollut täysin vapaa liikkumaan, ei ollut kokemusta työpaikallaolosta. Niinpä presidentin puolison työrutiinin tottuminen ei sujunut helposti.

- Minä jopa karkasin Linnasta omille teilleni, mikä ei ollut viisasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Vuosien varrella totuin turvamiehiin ja tuskin edes huomasin, että he olivat taustalla. He ovat hienoja ihmisiä, Tellervo Koivisto muistelee.

Tellervo Koivisto istuu kotonaan marraskuisena iltapäivänä ja miettii vuosiaan presidentin puolisona. Hän myöntää, että tottuminen valtakunnan ensimmäisen naisen rooliin kesti oman aikansa.

- Kyllä minä alussa kammoksuin sitä kahlitsemiseksi tuloa.

Kun Mauno Koivisto vannoi virkavalansa, Tellervo Koivisto on kertonut miettineensä, ettei hän tahtoisi vieraantua arkipäivästä. Uudessa roolissaan hän ottikin vastaan eri järjestöjen edustajia ja osallistui moniin tilaisuuksiin myös yksin.

Jo Mauno Koiviston pääministeriaikana Tellervo Koivisto oli tottunut edustamaan, mutta presidentin puolisolta vaadittiin enemmän.

Nopeasti Tellervo Koivisto löysi oman roolinsa ja paikkansa presidentin rinnalla ja niin hän uskoo nykyisen presidentin Sauli Niinistön puolison
Jenni Haukionkin löytävän oman paikkansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat