Asiantuntija arvioi presidentti Tarja Halosen juhlatyylin

Julkaistu:

Hehkuvia värejä, graafisia linjoja sekä kauluksia ja pitsejä. Presidentti Halosen juhlatyyli on antanut tilaa myös leikittelylle.
Linnan juhlien emäntänä, tasavallan presidentti Tarja Halonen on kokeillut vuosien mittaan rohkeasti uutta, mutta Vuoden nuoren suunnittelijan Vilma Riitijoen mielestä linjassa on myös jatkuvuutta.

- Halosella on puvuissaan tiettyä leikkisyyttä. Kaikissa puvuissa pyritään tuomaan esiin jollain tavoin vaihtoehtoisuutta ja keveyttä, hän arvioi.

Persoonallisimmat ratkaisut ovat jakaneet mielipiteitä. Moitituin lienee vuoden 2001 Euran muinaispuku, jota monet pitivät tilaisuuteen sopimattomana. Myös vuoden 2003 puvun käsien päällä lepäävät hihat saivat arvostelua.

Riitijokea muinaispuku miellytti, sillä se oli rohkea veto. Parhaana hän pitää kuitenkin Halosen presidenttiajan ensimmäistä valintaa, Ilona Pellin suunnittelemaa graafista syvänsinistä asua.

Toinen Pelli, vihreä puku, näyttää Riitijoesta rypistyvän ikävällä tavalla, josta olisi päässyt eroon toisenlaisella kaavoituksella.

Halonen on tehnyt puvuillaan myös hienovaraista politiikkaa. Suunnittelijat ovat kaikki suomalaisia, jotkut vasta nousevia kykyjä. Vuoden 2006 puku oli kierrätetty versio parin vuoden takaisesta juhlapuvusta.

Presidentin tyyli on Riitijoen mielestä muuttunut vuosien mittaan konservatiivisempaan suuntaan, sillä tummat värit ovat korostuneet. 

Halonen emännöi tänä vuonna Linnassa viimeistä kertaa, minkä Riitijoki uskoo näkyvän myös pukuvalinnassa.

- Puku on varmaankin ääripäistä, joko tosi räväkkä tai sitten mahdollisimman neutraali.

Riitijoen suunnittelema kullanvaalea puku nähdään tänä vuonna Linnassa, mutta ei Halosen päällä. Suunnittelija uskoo, että puvuissa on jälleen laaja värikirjo, mutta myös paljon mustaa.

- Vihreän sävyt voivat korostua tänä vuonna, niitä ei ole ennen paljon ollut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt