Mikä nousu! Italia vei lentopallon Euroopan mestaruuden – ”Olo on kuin vauvalla” - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Mikä nousu! Italia vei lentopallon Euroopan mestaruuden – ”Olo on kuin vauvalla”

Italia palasi lentopalloilussa Euroopan valtiaaksi 16 vuoden tauon jälkeen.

Italia otti lentopallon EM-kultaa. Kuvituskuva

20.9. 0:20

Italia on 16 vuoden tauon jälkeen lentopalloilun Euroopan mestari. Italia kukisti Puolan Katowicessa pelatussa huippujännittävässä loppuottelussa Slovenian erin 3–2 (22–25, 25–20, 20–25, 25–20, 15–11).

Italian edellinen Euroopan mestaruus on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2005.

Italia oli läpi ottelun taka-ajajana. Pitkään näytti siltä, että reilun kahden miljoonan asukkaan Slovenia rynnii historiansa ensimmäiseen EM-kultaan.

Ottelu alkoi kääntyä Italialle neljännessä erässä sen jälkeen, kun kentälle vaihdettiin nuori hyökkääjä Yuri Romano. Hakkuri Romano paukutteli pelkästään neljännessä erässä kuusi pistettä ja käänsi ottelun Italialle.

Ottelun edetessä myös syöttöpeli ja syöttöjen vastaanotto alkoivat kääntyä hiljalleen Italialle.

Italia ei häkeltynyt edes siitä, vaikka Slovenia meni ratkaisuerässä 3–0-johtoon. Italia kuroi eron kiinni, ja lopullinen niitti tuli Alessandro Michieletton syöttövuorossa. Sinä aikana Italia teki neljä pistettä peräkkäin ja paineli vastustamattomasti EM-kultaan.

– Olo on kuin vauvalla, olen itkenyt niin paljon. Emme koskaan luovuttaneet, Simone Giannelli sanoi Euroopan lentopalloliiton tv-haastattelussa.

Slovenia oli EM-loppuottelussa nyt kolmannen kerran, ja taas oli tyytyminen hopeamitaleihin. Vuoden 2015 EM-kisoissa se hävisi loppuottelussa Ranskalle, viime EM-kisoissa Serbia vei kultamitalit Slovenian nenän edestä.

Italian tietä Euroopan mestaruuteen silotti kovasti se, että Euroopan jättiläisistä Venäjä ja Ranska hukkasivat parhaat voimansa Tokion olympialaisiin. Ranska vei olympiakisoissa kultaa, Venäjä sai hopeaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?