Turkki on lyöty! Suomi voitti huikaisevan lentopallotrillerin Tampereella – neljännesvälierässä vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Turkki on lyöty! Suomi voitti huikaisevan lento­pallo­trillerin Tampereella – neljännes­välierässä vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari

Ilta-Sanomat seurasi hetki hetkeltä Suomen ja Turkin ottelua, viimeistä EM-alkulohkon peliä Tampereen Hakametsässä.

Suomen hakkurilla Urpo Sivulalla (vas.), liberolla Lauri Kermisellä sekä Sauli Sinkkosella (takana) oli hymy herkässä, kun Turkki oli kaadettu Hakametsän hurmiollisessa keskiviikkoillassa.

8.9. 19:48 | Päivitetty 8.9. 22:52

Suomi kohtasi keskiviikkona lentopallon miesten EM-kisoissa Tampereen Hakametsässä Turkin. Kyseessä oli Suomen viimeinen alkulohkon ottelu.

Suomen ja Turkin ottelusta muodostui huima trilleri, jossa pelin hallinta vaihteli voimakkaasti. Lopulta peli venyi viidenteen erään, jonka Suomi voitti. Loppulukemat Suomelle 3–2 (25–17, 16–25, 27–29, 25–18, 15–13).

Suomi sijoittui lopulta alkulohkossa neljänneksi. Lohkon voitti Hollanti, Venäjä oli kakkonen ja Turkki kolmas. Suomen taakse jäivät Espanja ja Pohjois-Makedonia, joten Suomi etenee lohkosta pudotuspeleihin. Suomi voitti alkulohkossa Turkin, Espanjan ja Pohjois-Makedonian, hävisi Venäjälle ja Hollannille.

Suomi matkustaa nyt Puolan Gdanskiin, jossa lauantaina neljännesvälierässä vastaan asettuu isäntä Puola. Puola on ottelussa selkeä ennakkosuosikki, sillä lajin suurmaa on voittanut kahdet edelliset MM-kisat, 2014 ja 2018.

IS seurasi lentopallo-ottelua hetki hetkeltä. Seuranta näkyy alla.

Luitko jo nämä?