Nyt jäi jalkoihin Espanja! Suomi kuin hurmiossa lentopallon EM-kotikisoissa – jatkopaikka lähellä - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Nyt jäi jalkoihin Espanja! Suomi kuin hurmiossa lentopallon EM-kotikisoissa – jatkopaikka lähellä

Suomi pyyhki Espanjalla lattiaa puhtaasti erin 3–0.

Urpo Sivulalla (vas.), Antti Ronkaisella ja Sakari Mäkisellä riitti syytä riemuun Hakametsässä lauantaina.

4.9. 15:30

Suomen lentopallomiehet jyräsivät Espanjan Tampereen Hakametsässä lentopallon EM-kisoissa. Ottelu päättyi Suomen voittoon erin 3–0 (25–19, 25–20, 25–18).

Suomi sai otteluun hyvän lähdön muun muassa Tommi Siirilän ja Sakari Mäkisen torjunnoilla sekä Sauli Sinkkosen syöttöputkella.

Toisessa erässä Espanja sinnitteli taas 20 pisteen tietämille asti, mutta Suomen puolustuspeli libero Lauri Kermisen johdolla toimi mainiosti etenkin erän loppua kohden. Passari Eemi Tervaportti täräytti eräpallon kenttään ja loppulukemat erässä kirjattiin Suomelle 25–20.

Kolmannessa erässä Suomi sitten pelasikin jo kuin hurmiossa. Espanja ei pystynyt vastaamaan suomalaisten virheettömään pelaamiseen. Suomi puolusti sitkeästi ja nosti palloja varmasti. Hyökkäys kulki laajalla rintamalla. Kolmas erä ratkesi Suomen eduksi 25–18, viimeisen pallon Espanjan lattiaan sai upottaa Tommi Siirilä.

Esimerkiksi ässäsyötöt kirjattiin Suomelle 7–0 ja torjuntapisteet 8–4.

Tunnelma Hakametsässä oli katossa, vaikka yleisörajoitus oli 2 700 katsojaa. Pelaajien tuuletuksista näki, että tunnetila oli saatu todellakin kohdalleen ja pelaaminen pitkästä aikaa mekastavan kotiyleisön edessä maittoi.

Suomelle voitto oli toinen peräkkäinen täyden kolmen pisteen potti, sillä avausottelussa keskiviikkona kaatui Pohjois-Makedonia erin 3–1.

Suomi eteni voitolla Espanjasta vahvasti kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuuden joukkueen alkulohkosta neljä parasta etenevät pudotuspeleihin.

Suomi jatkaa pelejään heti sunnuntaina, kun vastassa on lohkon ylivoimainen ykkössuosikki, Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä. Ottelu alkaa kello 17.30.

Tiistaina Suomi kohtaa Hollannin ja keskiviikkona viimeisessä lohkopelissä Turkin.

Luitko jo nämä?