Loistava alku EM-kotikisoissa! Lentismiehet jyräsivät Pohjois-Makedonian neljässä erässä - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Loistava alku EM-kotikisoissa! Lentismiehet jyräsivät Pohjois-Makedonian neljässä erässä

Suomi ei jättänyt kisavierailleen sanan sijaa, vaan jyräsi vakuuttavaan voittoon tärkeässä EM-kisojen avausottelussa.

Eemi Tervaportti (vas.) löysi hakkurinsa Urpo Sivulan loistavasti EM-avauksessa.

1.9. 21:19

Suomi aloitti lentopallon EM-kisat Tampereella loistavasti ja kaatoi tärkeässä kamppailussa Pohjois-Makedonian erin 3–1. Suomen tehomiehenä hääri hakkuri Urpo Sivula, joka näytti parasta peliään muutamaan vuoteen.

Sivula oli Suomen tehomies, mutta myös muu avausseitsikko oli loistovireessä. Etenkin passari Eemi Tervaportti johti Veljesten hyökkäystä erinomaisesti. Yleispelaaja Sakari Mäkinen puolusti loistavasti vastustajan tähtihakkuria Nikola Gjorgievia vastaan.

Suomi aloitti ottelun ensimmäisen erän hermostuneesti ja teki helppoja virheitä. Hyökkäyspeli ei lähtenyt alussa rullaamaan lainkaan. Erän edetessä joukkue sai virtaa johtavien pelaajien onnistumisesta ja otti pelin koko ajan vahvemmin haltuunsa. Lopulta Suomi hoiti erän selkein lukemin 25–20.

Toinen erä eteni hieman samalla kaavalla, mutta homma kääntyi vielä räikeämmin Suomen eduksi. Makedonialaiset alkoivat hermostua ja kiukutella, ja Suomi dominoi erän lopussa pelin tapahtumia täysin. Erä kirjattiin Veljeksille lukemin 25–15.

Kolmannessa isäntäjoukkue oli niskan päällä alussa, mutta makedonialaiset sisuuntuivat ja erästä tuli tiukka vääntö. Suomi syyllistyi omassa eräpallossaan aloitusvirheeseen ja Makedonia kuittasi omastaan erän nimiinsä lukemin 26–24.

Neljäs erä aaltoili voimakkaasti puolelta toiselle, kun molemmat joukkueet tehtailivat vuorollaan pitkiä pisteputkia. Lopussa Suomen hermo piti, ja se hoiti erän ensimmäisellä erä- ja ottelupallollaan lukemin 25–22.

Seuraavassa ottelussaan Suomi kohtaa Espanjan lauantaina kello 14. Voitto siitä veisi joukkueen hyvin lähelle jatkopaikkaa.

Luitko jo nämä?