”Lopputulos oli meillekin yllätys” – suomalaisjoukkue hämmästyi omasta menestyksestään Viroa vastaan - Lentopallo - Ilta-Sanomat

”Lopputulos oli meillekin yllätys” – suomalaisjoukkue hämmästyi omasta menestyksestään Viroa vastaan

Beach Volleyn SM-osakilpailussa nähtiin loistava onnistuminen, kun nuoret suomalaiset kaatoivat Viron huippuparin ja yllättyivät itsekin.

Helsingin Hietaniemen uimarannalla pelattiin viikonloppuna beach volleyn SM-osakilpailu.­

9.8. 22:18

Liettualaiset Robert Juchnevic ja Arturo Vasiljev pilasivat suomalaisten beach volley -juhlan sunnuntaina Helsingissä. Vieraat kukistivat SM-kiertueen neljännen turnauksen miesten finaalissa Suomen ykkösparin Jyrki Nurminen/Santeri Sirén 2–0.

Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén saivat tyytyä toiseen sijaan Helsingissä.­

Suomalaisyllätyksestä vastasi pari Vili Topio/Verneri Vetriö, joka lähetti virolaisten ykkösparin Kusti Nölvak/Mart Tiisar kotimatkalle puolivälierässä. Virolaisten sijoitus maailmanlistalla on 37. Nuorella suomalaisjoukkueella sijoitusta ei maailmanlistalla ole.– Lopputulos oli meillekin yllätys. Meille tuli hyviä puolustuksia ja saimme Tiisarin vastaanottoja rikki, ja peli alkoi rullaamaan. Se oli meille hieno voitto, olemme tyytyväisiä kolmossijaan, Vili Topio kertasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Välierässä liettualaisten taso oli jo liikaa.

Naisten turnauksen voitti tuttu pari Niina Ahtiainen/Riikka Lehtonen, joka kukisti finaalissa Anniina Parkkisen ja Taru Lahti-Liukkosen 2–0. Kokenut Lehtonen tuli turnaukseen lievästi toipilaana, hypyttömän harjoittelun kautta.

– Tietysti on aina kiva päästä Niinan kanssa pelaamaan, kun meille on tullut hyvä varmuus peleihin, Lehtonen sanoi.

SM-kiertue huipentuu ensi viikonloppuna Tampereen finaaleihin.

Liettualaispari Robert Juchnevic/Arturo Vasiljev voitti miesten loppuottelussa Suomen ykkösparin Jyrki Nurminen/Santeri Siren­

Taru Lahti-Liukkonen (vas) ja Anniina Parkkinen­

Luitko jo nämä?