Lentopallovalmentaja sai pikapotkut Kuortaneella – viestitteli epäasiallisesti tyttöpelaajalle - Lentopallo - Ilta-Sanomat

Valmentajalle pikapotkut Kuortaneella – Lentopalloliitto: ”Toiminta oli sellaista, mitä emme voi hyväksyä”

– Irtisanomiseen päädyttiin nopeasti, kun tapahtuneen pääpiirteet oli saatu selville, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo IS:lle.

Lentopalloliitto tiedotti valmentajan irtisanomisesta torstaina. Kuvituskuva.­

6.8. 15:30

Lentopalloliitto tiedotti torstaina, että liiton valmennuskeskuksessa työskennellyt valmentaja on saanut potkut. Lentopalloliiton valmennuskeskus sijaitsee Kuortaneen urheiluopistolla.

Valmentaja oli lähettänyt epäasiallisia viestejä valmennuskeskuksen tyttöpelaajalle.

Ilta-Sanomat tavoitti Lentopalloliiton toimitusjohtajan Seppo Siika-ahon, joka avasi irtisanomisen syitä. Siika-aho ei tarkemmin eritellyt, millaisia viestejä valmentaja oli lähettänyt.

– Meillä ei ole tiedossa, että hän olisi lähettänyt viestejä useammalle kuin yhdelle tyttöpelaajalle. En halua viestien laatua sen enempää avata, mutta toiminta oli sellaista, mitä emme voi hyväksyä, Siika-aho tiivisti Ilta-Sanomille.

– Kyse oli yksittäisistä viesteistä, mutta se oli tarpeeksi meille.

Lentopalloliiton tiedotteessa Siika-aho totesi, että kaikessa liiton alaisessa toiminnassa on ehdoton nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle.

– Nuorilla urheilijoilla tulee olla täysi rauha opiskella ja urheilla ilman pelkoa siitä, että he joutuvat epäasiallisen toiminnan kohteeksi, tiedotteessa perusteltiin.

Siika-aho kertoo IS:lle, että kyseinen valmentaja oli tilanteesta pahoillaan, ja ymmärsi, ettei voi jatkaa tehtävissään.

– Tämä asia tuli tietoomme muutama päivä sitten. Asiaa selvitettiin alkuviikosta ja irtisanomiseen päädyttiin nopeasti, kun tapahtuneen pääpiirteet oli saatu selville.

Valmentaja oli aloittanut työskentelyn Kuortaneen valmennuskeskuksella viime kaudella. Hänen sopimuksensa olisi jatkunut vielä pari kautta, kevääseen 2022 asti.

– Purimme sopimuksen yhteisymmärryksessä eli se päättyi välittömästi, Siika-aho muotoilee.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kommentoi Ilta-Sanomille valmentajan irtisanomista.­

Kuortaneella harjoittelevat valmennuskeskuksen poika- ja tyttöjoukkueet ovat osallistuneet viime vuosina lentopallon 1-sarjoihin eli pelanneet Suomen toiseksi korkeinta sarjatasoa.

Irtisanominen tuli erityisen ikävään ajankohtaan, sillä oppilaiden kesälomat päättyvät ensi viikolla.

– Kuortaneen valmennuskeskus on kansainvälisen tason keskus, joten juuri kauden kynnyksellä on kova työ löytää mitat täyttävä valmentaja. Jos sellaista ei heti löydetä, sitten täytyy hetken aikaa käyttää tilapäisjärjestelyjä.

– Tärkeintä on, että lukukausi lähtee hyvin ja ammattimaisesti käyntiin, ja katsotaan sitten, kuinka nopeasti saadaan oikeanlainen valmentaja nimitettyä.

Luitko jo nämä?