VaLePa näytti Savo Volleylle kaapin paikan – Cup-mestaruus heltisi suoraan kolmessa erässä - Lentopallo - Ilta-Sanomat

VaLePa näytti Savo Volleylle kaapin paikan – Cup-mestaruus heltisi suoraan kolmessa erässä

VaLePa juhlii Suomen cupin voittoa.

Julkaistu: 19.1. 20:24

Sastamalalainen VaLePa näytti lentopalloilun miesten Suomen cupin finaalissa vastustaja Savo Volleylle kaapin paikan.

VaLePa murskasi sunnuntaina Tampereella pelatussa cup-finaalissa Savo Volleyn suoraan kolmessa erässä 3–0 (25–22, 25–22, 25–12).

Cup-mestaruus oli VaLePalle sen seurahistorian viides ja neljäs peräkkäin. VaLePa oli hävinnyt Mestaruusliigassa Savo Volleylle joukkueiden molemmat kauden kohtaamiset, mutta Tampereella tasoero oli VaLePan hyväksi musertava.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Savo Volley kykeni vielä sparraamaan VaLePaa, mutta kolmas erä oli tulevan cup-mestarin ylivoimaista näytöstä. Savo Volley sortui pelaajien virhesumaan. Lauantaina naisten cup-finaalissa pihtiputaalainen LiigaPloki nousi LP Viestiä vastaan voittoon kahden tappioerän jälkeen, mutta Savo Volleysta ei moiseen ollut.

VaLePalta ei puuttunut kokemusta, kun sen miehistöön kuuluivat maajoukkueessa pitkät urat pelanneet passari Mikko Esko, yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Mikko Oivanen. Heistä laidasta pitelemättömästi hyökännyt Oivanen kokosi kentän korkeimman pistemäärän, 16. Pettymyksen aiheuttaneesta Savo Volleysta Antti Siltala teki 11 pistettä.

VaLePan peli on takkuillut Mestaruusliigassa poikkeuksellisen paljon. Joukkue on liigassa vasta neljäntenä, Hurrikaani-Loimaan, Savo Volleyn ja Akaa-Volleyn jälkeen.

– Tämä kausi on ollut vaikea. Päätimme joulutauolla ottaa vastuuta tekemisistämme, ja peli on mennyt hyvään suuntaan, 42-vuotias VaLePan passari Esko kertoi Ylen haastattelussa.