Joel Banks jatkaa lentopallomaajoukkueen päävalmentajana – irtisanomispykälää ei käytetty

Julkaistu:

Lentopallo
Joel Banks jatkaa miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.
Lentopallon miesten maajoukkue suuntaa kahden vuoden kuluttua pelattaviin EM-kotikisoihin brittivalmentaja Joel Banksin opissa. Keväällä päävalmentajan pestiin tarttuneen britin kahden ja puolen vuoden sopimuksessa oli molemminpuolinen irtisanomispykälä, mutta Banks ja hänen työnantajansa Lentopalloliitto halusivat jatkaa yhteistyötä.

Banks sai kovaa kritiikkiä kesän tappioputken takia. Suomen miehet eivät voittaneet yhtään virallista ottelua ennen Sloveniassa pelattua EM-alkulohkoa. EM-kisoissa suunta kääntyi parempaan, ja Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho arvostaa Banksin johtamista ja valmennusta.

Banks korvasi keväällä Venäjän maajoukkuevalmentajaksi siirtyneen Tuomas Sammelvuon.

– Banks tuli uutena valmentajana haastavaan tilanteeseen keväällä. Vaikka tappioita kertyikin roimasti, työ joukkueen kanssa on ollut läpi kesän tinkimätöntä. Tulokset näkyivät syksyn EM-kisoissa, jossa meillä oli hyvin johdettu ja taktisesti hyvää peliä pelaava joukkue, Siika-aho kommentoi liiton tiedotteessa.

EM-kisoissa Suomi selvisi alkulohkosta jatkoon, mutta hävisi ensimmäisen pudotuspelinsä Ranskalle.

Olympiakarsinta jäi haaveeksi

Banks perää maajoukkueelta ja valmennusryhmältä omistautumista ja uhrauksia, jotta joukkue kehittyy. Vuoden 2021 EM-kisojen yksi neljästä alkulohkosta pelataan Tampereella elo-syyskuussa 2021.

Lentopalloliitto aikoo kutsua EM-projektiin tavallista suuremman pelaajaryhmän, jossa on paljon erityisesti nuorempia pelaajia. Ensimmäisen vuoden ohjelmassa on loppukeväästä pelattava Hopeinen liiga, harjoitusleirejä sekä harjoitusturnauksia ja -otteluita. Tulevien kotikisojen vuoksi Suomi ei osallistu ensi vuoden EM-karsintoihin.

Joukkueen ohjelmasta jäivät pois myös tammikuussa järjestettävät Euroopan olympiakarsinnat. Euroopan lentopalloliiton CEV:n rankingissa Tshekki nousi niukasti kahdella pisteellä Suomen ohi, eikä Suomi pääse tavoittelemaan paikkaa Tokion olympialaisissa. Elokuinen olympiakarsintaturnaus Kiinassa toi Suomelle vain tappioita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt