Minimitavoitteen EM-kisoissa saavuttanut lentopallomaajoukkue palasi yöllä Suomeen – päätös Banksin jatkosta vielä tekemättä

Julkaistu:

lentopallo
Lentopallomaajoukkueen brittiläisen päävalmentajan Joel Banksin kohtalo selviää lähiaikoina.
Suomen lentopallomaajoukkueen taival EM-kisoissa päättyi tappioon neljännesvälierissä mestarisuosikki Ranskalle erin 0–3 lauantai-iltana.
Suomen lentopallomaajoukkue saapui myöhään sunnuntai-iltana takaisin Suomeen.

Viime aikoina keskustelua on herättänyt maajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin sopimuksessa oleva purkupykälä, jonka mukaan hänen sopimuksensa voidaan irtisanoa EM-kisojen jälkeen.

Lentopalloliiton toimitusjohtajan Seppo Siika-ahon mukaan päätöksiä Banksin jatkon suhteen ei ole tehty, vaan ensin on analysoitava tilannetta Banksin ja pelaajien kanssa.

– Käymme lähipäivinä läpi tätä kautta ja EM-kisoja. Keskustelemme Banksin ja apuvalmentaja Sami Kurttilan kanssa. Varmasti keskusteluja käydään myös varsinkin kokeneemman kaartin pelaajien kanssa, Siika-aho kommentoi.

– Tehdään analyysi siitä, miten kausi meni ja mihin päästiin. Sen jälkeen tehdään päätöksiä.

Minimitavoite saavutettiin

Ennen EM-kisoja joukkueen minimitavoitteeksi asetettiin alkulohkosta jatkoon pääseminen. Yle Urheilu uutisoi syyskuun puolivälissä, että Banksin sopimuksessa on purkupykälä: Jos Suomi jäisi EM-kisoissa alkulohkoon, Banksin jatkaminen päävalmentajana olisi epävarmaa.

– Joukkueen minimitavoite saavutettiin ja kuitenkin kohtuullisen haastavista lähtökohdista, joten asia on sen osalta kunnossa, sanoi Siika-aho.


Siika-aho sanoo, että päätökseen vaikuttavat muutkin seikat kuin pelkät tulokset.

– Kyse on enemmän siitä, millainen potentiaali Joel Banksin maajoukkueessa nähdään ja minkälainen polku eteenpäin on sen pohjalta, miten tämä kausi meni, Siika-aho kertoi.

– Jos meidän pelaamisemme näyttää siltä, miltä haluamme ja tiedämme joukkueen pystyvän sitoutumaan siihen sataprosenttisesti, niin silloin asiat ovat kohtuullisen hyvin.

Siika-aho ei sanonut, milloin päätös Banksin jatkosta tehdään.

– Hankitaan riittävä informaatio, käydään asiaa läpi ja sitten tehdään päätöksiä sen pohjalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt