Hurja taistelu toi mahtavan tuloksen – Suomi jatkoon EM-lentopallossa!

Julkaistu:

Lentopallo
Suomi pystyi venymään pakkoraossa huikeaan 3–2-taisteluvoittoon Turkista. Se toi palkinnoksi paikan EM-kisojen neljännesvälierään.
Suomi taisteli haavoitetun eläimen tavoin EM-kisojen ratkaisupelissä Turkkia vastaan. Hurmioitunut taistelu toi upean tuloksen, Suomi voitti Turkin lopulta trillerimäisten vaiheiden jälkeen 3–2 (25–20, 15–25, 18–25, 25–23, 15–12), mikä takasi alkulohkon neljännen tilan ja viimeisen paikan neljännesvälieriin.

Ottelun ratkaisi konkari Antti Siltala kolmannella ottelupallolla.

Pohjois-Makedonian yllätysvoitto Sloveniasta tiistai-iltana jätti Suomelle vain yhden vaihtoehdon: vain voitto Turkista olisi tuonut Suomelle paikan neljännesvälieriin.

Suomi aloittikin ottelun mainiosti ja vei avauserän selvästi, lukemin 25–20. Sen jälkeen Turkki lisäsi höyryä pannuun ja alkoi hallita pelitapahtumia ja vei toisen ja kolmannen erän vastaansanomattomasti.

Turkki varmisti lohkon kolmostilan toisen erävoiton jälkeen, mikä näkyi – Suomen onneksi – turkkilaisten asenteessa selvästi. Turkki teki ottelun neljännessä ja viidennessä erässä tukuttain sellaisia virheitä, joita toisessa tai kolmannessa erässä ei tullut juuri lainkaan.

Ottelua seuraamassa ollut Pohjois-Makedonian päävalmentaja ei voinut muuta kuin haroa hiuksiaan havaitessaan, että upea voitto Sloveniasta valui lopulta hukkaan. Suomi vei viimeisen jatkopaikan juuri Pohjois-Makedonian nenän edestä.

Suomi matkustaa seuraavaksi Ranskan Nantesiin ja kohtaa EM-kisojen neljännesvälierässä isäntämaa Ranskan, joka kuuluu Euroopan kovimpiin maihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt