EM-lentopallossa pakkovoiton paikka – Suomen hakkuri myöntää: ”Tuntuu ihan p**kalta hävitä peli toisensa jälkeen”

Julkaistu: , Päivitetty:

Lentopallomaajoukkue pelaa EM-kilpailujen alkulohkon viimeisen pelinsä keskiviikkona Turkkia vastaan.
Lähtökohdat otteluun ovat selvät, sillä Suomen on otettava ottelusta voitto. Apuja ei ole tulossa muualta.

Se ratkesi, kun Pohjois-Makedonia voitti tiistai-iltana Sloveniaa vastaan kaksi ensimmäistä erää. Suomi olisi tarvinnut jatkopaikan varmistumiseen tiistaina sekä Slovenian 3–0- tai 3–1-voiton että Turkilta voiton Valko-Venäjästä. Pohjois-Makedonia voitti ottelun lopulta 3–1.

Edellisessä pelissä Venäjää vastaan Suomi oli koonnut itsensä hyvin sekä henkisesti että fyysisesti raskaan Valko-Venäjä-tappion jälkeen. Suomi taisteli hyvin Venäjää vastaan, muttei voinut paremmalleen mitään.

Suomen maajoukkuetta on lyöty kesän aikana monesta suunnasta eikä kritiikiltä ole vältytty myöskään kisojen aikana. Syyttävä sormi on osoittanut pääasiassa päävalmentaja Joel Banksin suuntaan.

– Me keskitymme pelaamiseen ja ihmiset sitten huutavat mitä huutavat. Sehän tuntuu ihan paskalta hävitä peli toisensa jälkeen. Eihän se mitään kivaa ole, eikä moni varmasti ole ollut tällaisessa tilanteessa, että ottaa turpaan koko ajan, Suomen hakkuri Samuli Kaislasalo totesi joukkueen tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

Suomen taistelu ja uhrautuvaisuus ovat keränneet kiitosta, mutta keskiviikkona pelkkä tsemppi ei enää riitä. Lentopallo on tuloslaji eikä sympatiapisteillä tee enää tässä vaiheessa mitään.

– Meidän pitää yrittää vähän riskilläkin ratkaista, kun se paikka on. Esimerkiksi Valko-Venäjä pisti muutaman sellaisen suorituksen, jossa oli kaikki tai ei mitään -mentaliteetti. Turvallisesti pelaamalla kansainvälisissä peleissä ei yleensä tule mitään, keskitorjuja Markus Kaurto muistutti.

Suomen peli EM-kilpailuissa on parantunut tasaisesti ja joukkue lähtee jatkamaan noususuhdannetta myös Turkkia vastaan. Vaikka alla on kolme peräkkäistä tappiota, Kaurto pystyy katsomaan myös pelkkien tulosten taakse.

– Pelimme on kehittynyt turnauksen aikana, ja mielestäni Venäjä-peli oli meidän rennoin tähän asti, vaikkemme saaneet erääkään. Siinä keskittyminen pysyi oikeissa asioissa koko pelin. Toivottavasti kehitys jatkuu ja seuraava peli olisi meiltä taas se tämän turnauksen paras. Ei arvokisoissa ole muuta tavoitetta kuin voittaa aina se seuraava peli, Kaurto tähdensi.

Vielä lehdistötilaisuudessa pelaajilla ei ollut tietoa miten tiistai-illan pelit päättyvät, mutta tuloksilla ei ollut pelaajien asennoitumiseen merkitystä.

– Tässä on tänä kesänä otettu niin paljon turpaan, että voittamaan lähdetään oli tilanne mikä tahansa, Kaislasalo paalutti.

Keskiviikon ottelu saattaa määrittää myös Banksin kohtalon Suomen peräsimessä, sillä lentopalloliitolla on mahdollisuus purkaa englantilaisvalmentajan sopimus EM-kilpailujen jälkeen. Mikäli Suomi jää alkulohkoon, on mahdollista että Banksin aika Suomen päävalmentajana jää alle puolen vuoden mittaiseksi.

Suomen ja Turkin välinen ottelu pelataan keskiviikkona kello 21.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt