Lentopallo­maajoukkueelle ilouutinen! Jatkopaikka saattaa varmistua lepopäivänä yllätystuloksen jälkeen

Julkaistu:

lentopallo
Pohjois-Makedonian voitto Valko-Venäjästä helpotti Suomen mahdollisuuksia jatkoon.
Pohjois-Makedonia kaatoi Valko-Venäjän 3–1 (23–25, 25–19, 29–27, 25–20) lentopallon EM-kilpailuissa maanantaina. Joukkueet pelaavat Suomen kanssa kisojen C-lohkossa.

Pohjois-Makedonian voitto oli yllätys, ja se parantaa Suomen mahdollisuuksia selvitä jatkoon merkittävästi. Suomi on voittanut turnauksessa yhden pelaamistaan neljästä ottelusta. Suomen jatkopaikka saattaa ratketa jo tiistaina, kun sinivalkoisilla on välipäivä.

Tämä johtuu siitä, että Valko-Venäjä ja Pohjois-Makedonia kumpikin pelaavat tiistaina. Pohjois-Makedonia kohtaa Slovenian ja Valko-Venäjä Turkin. Jos molemmat häviävät ottelunsa, niin Suomi etenee turnauksen pudotuspelivaiheeseen jo ennen päätöspelinsä pelaamista.

Kahdesta viimeisestä jatkopaikasta taistelevat Suomi, Turkki, Pohjois-Makedonia ja Valko-Venäjä. Suomella on neljä pistettä, Pohjois-Makedonialla sekä yhden ottelun vähemmän pelanneella Turkilla kolme ja Valko-Venäjällä kaksi. Lohkon kahteen hännänhuippuun verrattuna Suomen eräsuhde on eduksi (Suomella 6–10, Pohjois-Makedonialla 4–10, Valko-Venäjällä 5–11). Koko taulukon kaikkine kriteereineen voit katsoa tästä.

Lentopalloliitto selvensi maanantaisessa tiedotteessaan, että joukkueiden järjestys alkulohkon sarjataulukossa määräytyy järjestyksessä seuraavin kriteerein: voitettujen otteluiden lukumäärä, sarjapisteet, eräsuhde, eräpisteiden suhde ja keskinäinen ottelu.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan keskiviikkona Turkin klo 21.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt