Maamme-laulu hämmensi Venäjän päävalmentajan EM-kisoissa – Tuomas Sammelvuo kertoo, miksi päätti vaieta

Julkaistu:

Lentopallo
Tuomas Sammelvuo toimi pitkään Suomen päävalmentajana. Maanantaina hän oli vastapuolella.
Tuomas Sammelvuo oli maanantaina erikoisessa tilanteessa. Pitkäaikainen Suomen lentopallomaajoukkueen luotsi oli ensimmäistä kertaa vastustajan puolella Suomen maaottelussa.

Sammelvuo valmensi Venäjän odotetusti selvään 3–0-voittoon ja sysäsi samalla Suomen kuilun partaalle.

Sammelvuo liittyi Suomen lentopallomaajoukkueeseen pelaajana jo 17-vuotiaana vuonna 1993, joten hän on ehtinyt kulkea pitkän tien maajoukkueen mukana. Päävalmentajana hän toimi vuodesta 2013 lähtien.

Ennen peliä Sammelvuo ennakoi, että tunteet saattavat olla pinnassa Suomen kansallislaulun soidessa.

– Oli vähän erikoisia tunteita. Päätin, etten laula Maamme-laulua kunnioituksena työpaikkaa kohtaan. Ei se kuitenkaan nyt ollut sen kummoisempaa, Sammelvuo kertoi ottelun jälkeen.

– Mutta oli tämä erilainen kuin muut päivät. Kun on ollut 26 vuotta toisessa joukkueessa putkeen, niin on tietenkin paljon sympatioita. Joukossa oli pelaajia, joiden kanssa olemme kulkeneet pitkän taipaleen yhdessä, Sammelvuo sanoi Ylen haastattelussa.


Venäjä oli ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Suomi taisteli kunniakkaasti, mutta hävisi kuitenkin puhtaasti 0–3.

Erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä Suomella oli mahdollisuudet napata jopa erävoitot, mutta Venäjä pelasi ratkaisuhetkillä kylmän rauhallisesti.

– Suomi pelasi mielestäni erittäin hienon pelin. Vaihdosta tulleet kaverit paransivat tasoa, hyvä syöttöpeli, paljon puolustuksia ja erilaisia ratkaisuja. Suomi pelasi omilla vahvuuksillaan niin kuin pitääkin. Syötön vastaanotossa jäimme välillä jälkeen, mutta sitten toisen ja kolmannen erän lopussa oma syöttöpelimme oli ratkaisuasemassa, Sammelvuo kehaisi.

Suomi päättää alkulohkonsa keskiviikkona kohtaamalla Turkin. Tuosta ottelusta Suomen on otettava voitto mieliäkseen jatkoon. Muussa tapauksessa kisat loppuvat Suomen osalta alkulohkovaiheeseen.

– Olemme parantaneet peliämme harjoituspeleistä. Pelillisesti olen hyvillä mielin, ja olemme parantaneet koko ajan. Siinä mielessä voimme olla tyytyväisiä. Tuloksellisesti emme voi, 23-vuotias Antti Ronkainen sanoi.

Sammelvuon Venäjä on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Suomen ja Turkin välinen ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona kello 21.30 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt