Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä murskasi Suomen lentopallon EM-kisoissa – tie jatkopeleihin todella kivinen

Julkaistu:

lentopallo
Suomi väläytteli, mutta ennakkosuosikki Venäjä ei antanut armoa.
Suomi hävisi kolmannen perättäisen ottelunsa lentopallon EM-kisoissa Sloveniassa. Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä, hallitseva Kansojen liigan mestari, kaatoi Suomen lukemin 3–0 (25–17, 26–24, 25–22).

Suomi aloitti avauserän hyvin, mutta hyytyi sen loppua kohden. Venäjä vei erän lopulta selvästi 25–17.

Toisessa erässä Suomi oli pitkään niskan päällä. Se johti jo 22–20, mutta ei pystynyt nappaamaan erää itselleen. Venäjä vei erän jatkopalloissa lukemin 26–24.

Kolmannenkin erän Suomi aloitti vahvasti, mutta lopulta tarina oli vanha tuttu: Venäjä pyyhälsi ohi ja vei ottelun puhtaasti 3–0. Venäjä on voittanut kaikki neljä alkulohkon otteluaan.

Suomen tie neljännesvälieriin on nyt todella kivinen. Lentismiehet ovat voittaneet alkulohkossaan ainoastaan Pohjois-Makedonian. Suomella on kisoista nyt yksi voitto, kolme tappiota ja neljä sarjapistettä.

Mikäli Valko-Venäjä kukistaa maanantain iltapelissä lohkon heikommaksi joukkueeksi arvioidun Pohjois-Makedonian, Suomen on pakko voittaa Turkki viimeisessä alkulohkon ottelussaan keskiviikkona.

Valko-Venäjällä olisi Pohjois-Makedonian kaadettuaan yksi voitto enemmän kuin Suomella. Valko-Venäjä pelaa vielä Turkkia vastaan tiistaina.

Joukkueen sijoituksen alkulohkossa ratkaisee ensisijaisesti voittojen määrä ja vasta sen jälkeen sarjapisteet.

Suomi koki jatkohaaveidensa kannalta katkeran tappion Valko-Venäjälle sunnuntaina. Suomella oli jopa viisi ottelupalloa ottelun kolmannessa erässä, mutta ei pystynyt käyttämään niitä hyödykseen. Valko-Venäjä porhalsi sen jälkeen tylysti ohi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt