Olli-Pekka Ojansivu lataa kritiikkiä EM-kisojen katastrofitappion jälkeen: ”Sammelvuon alaisuudessa Suomi ei olisi sulanut”

Julkaistu:

Lentopallo
Olli-Pekka Ojansivu ei silittele maajoukkueen nykyluotsin Joel Banksin päätä.
Suomen sunnuntainen sulaminen ja tappio Valko-Venäjälle puhuttaa yhä.

Lähes kolme erää mainiosti pelanneella Suomella oli jo viisi ottelupalloakin, mutta niin vain Valko-Venäjä nousi tukalasta sillasta ja voitti ottelun lopulta 3–2.

Voitto olisi käytännössä varmistanut Suomen paikan EM-kisojen neljännesvälierissä, tappion jälkeen tie on todella kivinen.

Samalla katse kääntyi uuteen päävalmentajaan Joel Banksiin, jonka johdolla Suomi hävisi 18 peräkkäistä maaottelua ennen EM-kisoja.

– Jos ”Köpi” (Tuomas Sammelvuo) olisi ollut valmentajana, en usko, että Suomi olisi sulanut noin, maajoukkueen monivuotinen hakkuri Olli-Pekka Ojansivu sanoi.

– On karu fakta, että tuloksellisesti kesä on mennyt huonosti. Suomi on tuloksellisesti aika kaukana siitä tasosta, millä on oltu. Turha syytellä, on se omakin vika, kun en ole ollut mukana, Ojansivu sanoi.

Ojansivu ei ole kesän nilkkavamman jäljiltä EM-joukkueessa mukana. Ojansivu oli ennen loukkaantumistaan maajoukkueen mukana kesällä neljä viikkoa, ja silloin ”Lelu” pääsi näkemään brittivalmentajan toimintatapoja.

Ainakaan Banksin vetämät treenit eivät miellyttäneet. Ojansivu avautui niistä jo Savon Sanomissa viikko sitten.

– En hirveästi tykännyt treeneistä. Tykkään siitä, että treenataan kovaa ja että ollaan paljon pallon kanssa tekemisissä. Ei siellä treeneissä nyt ihan järkyttävää syttymistä touhuun ollut, Ojansivu kuvailee.
Banksin puolustukseksi Ojansivu sanoo, että britti tuli mahdollisimman huonoon saumaan. Banksilla oli vajaa viikko aikaa koota maajoukkue ensimmäisiin peleihin. Lisäksi Lentopalloliitossa olivat samaan aikaan meneillään vaikeat yt-neuvottelut.

– Samaan syssyyn tuli vähän niin kuin kaikki. Siihen nähden ihan kaikki ei mene Banksin piikkiin.

Ojansivu yhtyy Matti Oivasen näkemykseen siitä, että maajoukkueen päävalmentajan pitäisi olla suomalainen.
– Toivon, että olisi... Eikä se johdu kielestä eikä missään nimessä rasismista. Tommi Tiilikaisenhan siellä pitäisi olla, jos asiat olisivat menneet eri tavalla. Itse olisin halunnut nähdä päävalmentajana Olli Kuoksan, Ojansivu lisää.

– Suomalainen valmentaja tuntee pelaajat, kulttuurin ja faktat – ja varmasti haluaa suomalaisen lentopalloilun parasta! Suomalainen tietää, missä asemassa lentopallo Suomessa on ja että rahasta pitää tapella. Kun Daniel Castellani tuli Suomen päävalmentajaksi Puolasta (2011), jossa lentopallo on iso laji, niin kuilu siinä välissä oli tosi iso, Ojansivu kuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt