Tuomas Sammelvuo kuulee pian Maamme-laulun Venäjän valmentajana – ennustaa tunteellista tilannetta: ”Nyt olen toisella puolella”

Julkaistu:

Lentopallo
Tuomas Sammelvuo kuulee ensi maanantaina Suomen kansallislaulun Venäjän peräsimessä, kun maat pelaavat vastakkain lentopallon EM-kisoissa. Sammelvuo kertoo IS:lle viimeisimmät kuulumiset itänaapurista.
Suomi ja Venäjä iskevät yhteen ensi maanantaina Ljubljanassa. Tuleva EM-kisojen alkusarjan ottelu on Tuomas Sammelvuolle monella tapaa erityinen.

– Suomen kanssa tottui elämään sitä hienoa kisatunnelmaa ja nyt olen sitten toisella puolella. Kansallislaulut kun soivat, niin totta kai se on erikoinen ja tunteellinen tilanne. Kun peli lähtee käyntiin, niin aika hyvin pystyn silloin sulkemaan kaiken muun pois, Tuomas Sammelvuo sanoo Ilta-Sanomille.

Suomen joukkueelle hän toivoo menestystä.

– Toivon, että Suomi menee tästä alkulohkosta jatkoon. Se olisi suomalaiselle lentopallolle äärettömän tärkeä asia.

Suomi saa katsomossa jälleen vankan kannatuksen, kun kisoihin on matkustanut arviolta 2000 suomalaiskannattajaa.

– Ne ovat sellaisia lentopallokulttuurin asioita, joita ei tuloksissa mitata. Meidän pitää olla iloisia Suomen arvokisaputkesta ja siitä yleisöstä. On pystytty rakentamaan jotain pysyvää, joka säilyy. Siihen, kun maajoukkue tekee sopivan hyvän tuloksen täällä, niin tarina jatkuu. Kyllä minä ihan kivaa vastaanottoa yleisöltä odotan. On kiva nähdä heitä, Sammelvuo maalailee.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)


Ei sanottavaa äkkilähtöön Venäjälle

Sammelvuo jätti keväällä Suomen maajoukkueen ja siirtyi ilman siirtokorvausta Venäjän päävalmentajaksi.

Sammelvuo kirjoitti siirrosta oman näkemyksensä sosiaaliseen mediaan ja hänen osaltaan asia on loppuun käsitelty.

–Minulla ei ole siihen muuta sanottavaa. Olen äärettömän kiitollinen suomalaiselle lentopallolle, eikä minulla ole sen kanssa mitään ongelmia. Uskon, että jokainen ymmärtää, ettei kukaan jätä tuollaista mahdollisuutta käyttämättä. Se, mitä siitä on sitten seurannut, niin enhän minä niille voi mitään, Sammelvuo sanoi IS:lle.

Sammelvuo ei ole vaivannut päätään Suomessa huomiota herättäneestä tapauksesta. Sammelvuon alku Venäjän maajoukkueen peräsimessä hipoo täydellisyyttä.

Heinäkuussa Sammelvuo johdatti joukkueen Kansojen liigan voittoon ja elokuussa Venäjä voitti olympialaisten karsintaturnauksen häviämättä erääkään. Venäjä kuuluu myös EM-kisojen voittajasuosikkeihin.

– On ollut niin kiireinen kesä, etten ole ehtinyt pysähtyä ja miettiä niitä voittoja millään tavalla. Totta kai ne ovat mahtavia hetkiä, mutta koko ajan katse on mennyt eteenpäin, Sammelvuo kertoi keskiviikon kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Ljubljanassa.

Hänen mukaansa jokapäiväisessä työssä eroja Suomen ja maailman huippuihin lukeutuvan Venäjän välillä ei juuri ole.

– Ympärillä on erilaiset ihmiset ja eri kulttuuri sekä ympäristö. Muuten päivät ovat aika lailla samanlaisia. Täällä kova on tulostavoite ja korkeista sijoista pelaaminen on koko ajan läsnä. Se on vähän erilaista kuin Suomessa.

Yllättäen Pietariin

Seurajoukkuepuolella Sammelvuo valmensi kolmen kauden ajan Kuzbass Kemerovon joukkuetta ja juhli viime kauden päätteeksi sensaatiomaisesti Venäjän mestaruutta. Mestaruuskauden jälkeen Sammelvuo teki hieman yllättäen sopimuksen Pietarin Zenitin kanssa.

– Olen sopinut Venäjän liiton ja muiden kanssa, että palataan niihin syihin sitten maailmancupin jälkeen. Minulla oli Kemerovossa mahtavat kolme vuotta ja Zenitissä on uuden projektin aloitus ja todella isot mahdollisuudet suuressa seurassa.

Venäläismedia uutisoi talvella, että Sammelvuo olisi hakenut myös Venäjän kansalaisuutta.

– Se on taas toimittajien kirjoittamia juttuja, kuittasi Sammelvuo arvoituksellisesti.

– Minulla on hyvä olla siellä ja mielelläni jatkan Venäjällä pidempäänkin. Tämä on kuitenkin siitä mielenkiintoinen ammatti, ettei asioita pysty eikä kannata hirveän pitkälle tulevaisuuteen miettiä, Sammelvuo jatkoi.

Venäjä aloittaa EM-pelinsä torstaina Turkkia vastaan. Suomen avausvastustaja on tänään Pohjois-Makedonia. Suora lähetys Suomen ottelusta alkaa Ylen TV2:lla klo 18.15.

Suomen ja Venäjän lohkon muut joukkueet ovat Slovenia ja Valko-Venäjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt