Lentopallotähti Lelu Ojansivu lyttää SS:ssa maajoukkueen tappiovalmentajan harjoitukset: ”Junnutreenejä”

Julkaistu:

Lentopallo
Päävalmentaja Joel Banksin Suomen lentopallomaajoukkueessa vetämät harjoitukset eivät vakuuttaneet Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivua. Hakkuritähti kertoi näkemyksensä Savon Sanomissa.
Suomen lentopallomaajoukkueen peräsimeen keväällä asettuneen brittivalmentajan Joel Banksin harjoitukset eivät miellyttäneet yli 200 A-maaottelua pelannutta Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivua.

Savon Sanomien mukaan tähtihakkuri jäi sivuun maajoukkueesta kesäkuun ensimmäisen neljän viikon leirin jälkeen ja keskittyi kuntouttamaan nilkkaansa.

– Leiripätkä ei minua hirveästi vakuuttanut, 31-vuotias Ojansivu sanoo lehdelle.

 

Maajoukkueessa vedettiin junnutreenejä – lämmiteltiin pitkään ja vedettiin tunti tekniikkaharjoituksia.

Ojansivu kaipasi harjoittelua täydellä kuusikolla ja totesi samalla, että Banksissa ei ole ”tyyppinä mitään vikaa”.

– Omassa seurassa päästään asiaan jo 20 minuutin lämmittelyn jälkeen. Maajoukkueessa vedettiin junnutreenejä – lämmiteltiin pitkään ja vedettiin tunti tekniikkaharjoituksia, SaVo Volleyssa Mestaruusliigaa alkavalla kaudella pelaava Ojansivu sanoi Savon Sanomille.

Banks korvasi Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Tuomas Sammelvuon. Sammelvuo siirtyi Venäjän peräsimeen viime maaliskuussa.

 

Leiripätkä ei minua hirveästi vakuuttanut.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen taival on Banksin alaisuudessa ollut kivinen. Joukkue on hävinnyt pelaamastaan kahdestakymmenestä ottelustaan 19. Voittoja on tullut vain yksi, sekin harjoitusottelussa Viroa vastaan. Tokion olympiapaikka 2020 jäi haaveeksi.

Brittivalmentaja puolustautui tappioputken keskellä mm. sillä, että Suomella ei ole hänen mielestään tällä hetkellä parhaassakaan tapauksessa saman tasoisia pelaajia kuin maajoukkueen parhaina vuosina. Lisäksi hän moitti, että Suomen sarjassa pelataan ja matkustetaan liikaa.

Lentopalloliitossa asiat ovat muutenkin kehnolla tolalla. Viime keväänä toimitusjohtaja Keijo Säilynoja sai lähteä ja varatoimitusjohtaja Päivi Harri irtisanoutui. Myös huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila kuuluu lähtijöihin.

Kaiken muun lisäksi liiton talous on heikossa jamassa. Liitto tiedotti tällä viikolla yt-neuvottelujen päättymisestä, joiden jälkeen kustannukset supistuvat puoli miljoonaa euroa vuodessa. Suurin säästö syntyy tiedotteen mukaan huippu-urheilusta.

– Säästöä syntyy monista eri pienemmistä asioista, mutta erityisesti matkustamisesta ja majoituskuluista sekä erilaisista kiinteistä kuluista kuten toimitilakuluista, liitto tiedotti yksilöimättä asiaa tarkemmin.

Suomi kohtaa EM-kisojen avausottelussa torstaina Pohjois-Makedonian. Muut joukkueet Suomen kanssa C-lohkossa ovat Turkki, Venäjä, Slovenia ja Valko-Venäjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt