Bulgaria murskasi lentisnaisten jatkopaikkaunelman

Bulgaria oli selvästi Suomea vahvempi EM-kisojen alkulohkon päätösottelussa ja nappasi jaossa olleen jatkopelipaikan.

Bulgaria iski palloa Suomen torjunnan läpi torstain ottelussa.

29.8.2019 18:25

Bulgaria kaatoi Suomen erin 3–0 (25–14, 25–21, 25–19) lentopallon naisten EM-kisojen lohkovaiheen päätöspäivän ottelussa. Samalla Suomi menetti mahdollisuutensa päästä pudotuspelivaiheeseen.

Suomi oli läpi ottelun alakynnessä, eikä pystynyt muutamaa hyvä vaihetta lukuun ottamatta kunnolla vastaamaan bulgarialaisten haasteeseen. Suomi taisteli kovasti loppuun asti, mutta ei mahtanut tänään paremmalleen mitään.

Bulgaria aloitti ottelun väkevästi ja Suomi näytti juuttuneen lähtötelineisiin. Bulgaria nakutti heti alkuun isohkon piste-eron, joka vain kasvoi läpi ensimmäisen erän.

Suomen peli näytti hermostuneelta. Sen enempää hyökkäys- kuin puolustuspelikään ei lähtenyt kulkemaan. Aiemmin turnauksessa hyvin toimineet torjunta- ja vastaanottopeli sakkasivat, kuten myös hyökkääminen oikeastaan kaikilla tavoilla.

Toinen erä jatkui Bulgarian sanelemaan tahtiin, mutta Suomikin osoitti heräämisen merkkejä. Virheitä tuli edelleen, mutta suomalaisten taistelutahto oli kovaa luokkaa. He pysyttelivät jotenkuten mukana vääntämällä pitkiä palloralleja itselleen, mutta Bulgarian etumatka riitti.

Suomi on aiemmin turnauksessa esittänyt monipuolista hyökkäysarsenaalia, mutta nyt siitä vastasi vastustaja. Bulgaria pystyi takomaan pisteitä monin tavoin, ja ne jakaantuivat tasaisesti eri pelaajien kesken.

Kolmannen erän Suomi aloitti loistavasti ja iski heti ensimmäisellä syöttövuorollaan 6–1-johtoon. Tuo ero kurottiin kuitenkin kiinni yhtä nopeasti kuin se oli syntynyt. Erän puolivälin korville asti edettiin tasatahdissa, mutta sitten Bulgaria nykäisi muutaman pisteen eron, jonka se säilytti loppuun asti.

Bulgaria matkaa voittonsa myötä Unkarin Budapestiin, jossa se kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Azerbaidzhanin.

Luitko jo nämä?