Lentopallonaiset aloittavat historiallisen EM-turnauksen hallitsevaa maailmanmestaria vastaan – ”Ennakkoasetelma on täysin selvä”

Julkaistu:

Lentopallo
Historiallisten EM-kisojen avausottelussa verkon toisella puolella on maailmanmestari Serbia.
Naisten lentopallomaajoukkue pääsi torstaina iltapäivällä ottamaan tuntumaa EM-turnauksen peliareenaan Turkin Ankarassa. Historiallinen turnaus alkaa perjantaina.

Historialliseksi turnauksen tekee sen harvinaisuus naisten lentopallossa. Suomi pelasi EM-kisoissa edellisen kerran 30 vuotta sitten Länsi-Saksassa ja sitä ennenkin vain 1977 EM-kotikisoissa.

Ankarassa lentopallojuhla alkaa kovinta mahdollista vastustajaa vastaan, kun verkon toiselle puolelle asettuu hallitseva MM- ja EM-voittaja Serbia.

– Ennakkoasetelma on täysin selvä. Serbia, Turkki ja Bulgaria ovat A-lohkon ennakkosuosikkeja, ja me, Kreikka ja Ranska olemme kolme muuta. Lentopallopelin jokainen erä alkaa kuitenkin aina nollanollasta, ja jokaisen joukkueen pitää laittaa parastaan, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoi Ankarassa.


Suomi haki pelituntumaa alkuviikolla kohtaamalla D-lohkossa pelaavan Slovakian kolmesti.

– Pelimme on eri tasolla kuin alkukesän Kultaisessa liigassa, Kangasniemi vakuutti.

Suomen aloituskokoonpano on vaihdellut koko kesän, ja niin se teki myös Slovakia-peleissä. Kangasniemi ei vielä paljastanut kaikkia kortteja perjantaiksi.

– Samat pelaajat eivät ole koko aikaa kentällä, vaikka peli kulkisikin. Meillä on hyviä vaihtopelaajia aloitussyöttöön, ja myös puolustukseen ja vastaanottoon voidaan tuoda vaihdosta piristysruisketta, Kangasniemi sanoi.

Kapteeni Laura Pihlajamäki korosti turnauksen aattona, että Slovakia-pelit toivat itseluottamusta – vaikka kolmesta ottelusta vain yksi päättyi voittoon.

– Meidän pitää käyttää omia vahvuuksiamme, jotta saamme hajotettua vastustajan peliä, Pihlajamäki sanoi ja viittasi Suomen tavoitteeseen nopeasta hyökkäyspelistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt